Okategoriserade

Kan vi leva utan religioner?

Idag blir det en skrivelse som många frågat efter och det är mera text om det jag skrev till påsken.

Jag berörde flera områden så jag kommer att skriva lite blandat men allt handlade naturligtvis om hur religioner kan skada men samtidigt hjälpa.

Jag skrev att jag hade svårt att ta till mig hur allt byggts upp när det kommer till hur de Abramistiska religionerna startade och skapades. Det är Judendom, Kristendom och Islam där Abraham var den som var typ först. Jag har skrivit dem i den ordningen de har skapats.

Abraham var gift med Sara men fick sitt första barn med en egyptisk slavinna vid namn Hagar för enligt sägnen så kunde inte Sara bli gravid. Pojkens namn blev Ismael efter det så fick Sara en son vid hög ålder och pojken fick namnet Isak..

Då förvisades Hagar med Ismael och är grundaren till de södra stammarna som skapades där Islam finns. Isak är den som ligger till grund för Judendomen och Kristendomen.

Det finns naturligtvis mera till denna berättelse men bantat ner det till få rader

Religioner var ju egentligen politik med hur folket skulle leva, sköta sig och få en struktur bland alla människor där de kunde få svar på sina djupa frågor. Tröst i svåra tider och få en känsla att livet hade en mening där Gud såg dem. Där Gud straffade dem som inte följe de hårda reglerna. Där de religiösa uppfann de hemska straffen som finns kvar i vissa länder.

Dessa tre religioner är sammanflätade med varandra där historien med alla händelser som hänt. Vissa hatar andra personer på grund av en religion och känner att de betyder mera än andra och skapar ett utanförskap för att de tycker sig ha den rätta tron.

Men vad är den rätta tron??? Ingen besitter den rätta sanningen för vem kan avgöra det frågan?

Tänk på att alla dessa regler skapades efter våra insikter och kunskaper om livet som var då. Vi har kommit mycket längre i många frågor men religionerna har dessa gamla seder som är från en tid när vi behövde hjälp med att skapa en strukturerad värld. Religion var politik då..

Vi har alla olika personligheter där vi ska leva tillsammans och då behövs det regler men det ska vara fria från en tro på en skapare. Den känslan har inget med politik att göra utan en stark närvaro av alltet som vi alla är en del av.

Många har svårt att leva efter regler och ordning men kan skrämmas av att Gud antingen straffar eller lyfter upp än efter döden. Paradiset där vi kan belönas och där vissa har en tro om de gör vissa saker som naturligtvis de religiösa skrivet ner om så blir det ännu mera belönande. Varför behövs dessa lovande ord om ett liv där allt ska vara så fantastisk med de jordiska sakerna vi trånar efter här med våra biologiska kroppar. När vi lämnar vår kropp så har vi inga begär kvar för de finns i vår kropp och inte i vår rena energi.

Kroppens krav på vår energi/själ är en utmaning som alla utsätts för där vissa får en svårare resa att ta sig igenom.

En del glider fram på en räkmacka där andra kan få en tuffare start redan från vaggan.

I livet så utsätts vissa för representanter från de religiösa som använder sin roll för att få sig en njutning som är över på några minuter. Där de fixar till sina tjusiga dräkter efteråt och tycker sig ha rätten att utnyttja de stackars unga som får bära med sig denna hemska upplevelse som de aldrig kan tvätta bort.

Hur kan en man som ska företräda Gud och det goda till mänskligheten göra denna vidriga handling. Där männen med de högre befattningarna ser mellan fingrarna och flyttar bara på deras representanter och där med också flyttat problemet till en annan ort bara. Där offren blir nedtystade med pengar eller hot.

Jag blir så arg att jag kokar när jag tänker på att männen tycker sig har rätten att begå dessa dåd och efter det jäsa omkring i sina speciella klädnader. Där de vill att andra ska se upp till dem.

De finns inom alla religioner för män finns överallt och de har sina snedvridna syner på den kvinnliga rollen. Vi har även de som använder unga pojkar som inte får förglömmas som jag tycker det alltid görs vid debatter. De skadade unga pojkarna ska ut och leva ett normalt liv där de har med sig denna upplevelse som kan relatera i ett avvikande sexliv i vuxen ålder. Där kvinnor finns som de kan begå illdåd emot för de har en negativt bild av sig själv med skadebeteende.

En stor förändring behövs göras och det är att prata om det sexuella ansvaret och inte tysta ner och anse det är något smutsigt eller något som inte ska tas upp. Vi har många problem i världen för att vi har vår sexdrift där många far illa från unga år, trafficking och alla våldtäkter samt sexuella trakasserierna.

Religionerna har skapat en struktur kring hur det ska skötas när det kommer till hur vi ska agera. Men vi kan inte komma ifrån vår starka drift som startar när könshormonerna tar fart. Vår hjärna blir liksom kidnappad och allt fokuserar kring sex och det tar en tid innan nivåerna lägger sig på en mera normal nivå där driften är genetiskt med hur stark vi får leva med sedan som vuxen.