Okategoriserade

Gräsmattan blev klippt men inte allt idag

En del av gräset blev klippt idag för jag orkade inte allt utan fick stanna upp några gånger för att luta mig fram och andas djupa andetag för att inte svimma, suck Men klippt blev det till en viss del och jag känner mig nöjd.

Det blev ett projekt för dagen och jag fick gräva fram den ur förrådet bakom andra saker. Checkade tanken och den behövdes fylla på samt kollade oljan. Den behövde nog fyllas på också men att köra den en stund fixar sig men sedan behöver den ha olja.

Jag drog upp den på baksidan som är en rätt kuperad tomt och tar tag i snöret och drar… inte ett ljud.

Nämen va sjutton.. hmmm kollade lite mera på den och pumpade på en röd knapp. Ett nytt försök.. jag slet till med ett ryck och den hostade igång med blårök som steg upp. Jajamen där kom den, nu ska det klippas tänkte jag och drog iväg.

I gräsmattan så växer det gullvivor och jag hade inte hjärta att bara fräsa öve dem med åket utan plockade några som jag satte i en liten vas inomhus. De är fridlysta men växer många mitt i gräsmattan och gräset måste klippas innan de vissnat ner.

När jag stängde av gräsklipparn så kändes tystnaden och friden igen. Vilket himla liv de för dessa maskiner, såg att grannarna hade hörselskydd på sig igår när typ alla var ute. Där var det naturligtvis männen som var ute och klippte. Jag undrar varför det är så… är det en typisk manlig syssla?

Efteråt fick jag lägga mig en stund för att hämta igen andan och känner nu fortfarande mot kvällen att kroppen fått gå på reservkrafterna idag. Jag är rätt bra på att slita på min kropp för jag är envis som en åsna och har alltid varit så. Be om hjälp… Näe det är inget för mig jag fixar allt själv.

Behöver ingen karl för att klara av alla sysslor för jag är upplärd från unga år att det finns inga typiska manliga och kvinnliga sysslor. Jag mecka bil med min pappa och kunde på den tiden fixa saker för motorerna var så mycket enklare än idag med alla skyddskåpor och datateknik.

När jag bodde med min första sambo så fixade jag lika mycket med saker som han när vi byggde vårt hus med pool och barnen var små. Sedan gick jag in och gjorde de klassiska sakerna som han inte deltog alls med. Suck, inte undra på att kroppen säger ifrån till slut.. Jobbade då 100% och gick upp 04:30 mån-fred…