Okategoriserade

Njuta av våren i min trädgård är nice

Idag så är det fredag igen och veckorna rullar på snabbt där ljuset tar över och det blir bara ljusare och ljusare.

Där ljuset snart vänder nästa månad och halva 2020 har passerat.

Vem kunde ana denna framtid för 2020 som kommer förändra mycket inom många områden för oss i samhällena och globalt. Livet blir aldrig riktigt sig likt efter denna pandemi när den har avtagit som troligen kommer hålla sig kvar ett bra tag framöver.

De pratar nu om till ungefär 2022 och det blir som typ spanska sjukan som höll på mellan 1918-1920. Vaccin jobbas det stenhårt på att ta fram och det är som en tävlan vem som ska lyckas först. För det handlar om prestige samt mycket pengar för det land som kan ta fram ett bra fungerande vaccin som fungerar bra när viruset muterar osv..

Jag kommer göra ett test om jag är immun innan jag kommer vaccinera mig samt jag vet inte idag om jag vill verkligen göra det heller. Jag har aldrig tagit något vaccin för någon influensa för jag tänker får jag det så får jag det samt att de kan ge konstiga biverkningar.

Samma gäller mammografi för mig. Jag har gjort det en gång och tänkte va sjutton ska jag utsätta mina bröst för denna smärtsamma behandling där de blir utsatta för bestrålning. Jag har ingen i min släkt som haft det eller avlidit av bröstcancer. Jag har tackat nej varje gång kallelsen kommer och det är mitt val. Jag tycker att det är bra att det finns för de som behöver och vill hålla koll på sina bröst.

Idag blir det en fika i trädgården som jag var ute i på förmiddagen och rensade och fixade. Det är så avslappnade att rota omkring i jorden och att använda mina händer till att skapa en vacker plats att sitta och bara relaxa från alla saker livet lägger på mina axlar.

Fåglarna kvittar, det susar i träden, vinden vidrör mitt ansikte där solens varma strålar kittlar så att jag nyser. Hmm det är min pollenallergi som gör sig påmind och jag får ta piller för det som gör mig trött också, suck…