Okategoriserade

Låt inte hat eller rädsla styra dig

Efter varit borta några dagar här från bloggen så börjar det klia i fingrarna att skriva men orken är inte hundra tillbaka ännu.

Känner bara att jag måste skriva om detta efter jag såg ett program på SVT play igår om en judisk ungersk man, George Soros som är multimiljonär. Han är känd för att hjälpa till med donationer till olika sammanhang men högerpopulisterna har en konspirations teori om att han har en annan agenda.

Det finns många konspirationsteorier om vad som pågår där ute i världen och det sätter känslor i gungning där många inte tar en egen fundering utan köper allt med hull och hår. Det jag har insett i alla fall är att vi inte får veta sanningen om vad som händer nu eller vad som hänt tillbaka i tiden utan det berättas alltid ibland helt konstiga berättelser. Där media har ett stort inflytande och stor påverkan på människor.

Historier förstoras, förvrids och blir en helt annan efter det bara har passerat några öron. Tänk på den där berättelsen om 10 personer där en berättelse får en helt annan karaktär när den kommer till den sista personen.

Varför blir det så? Det är för att vi upplever livet olika och har olika personligheter där orden färgas. En del har talets förmåga och lägger till eller drar ifrån samt kanske använder andra ord. En del är fåordiga och använder färre ord där nästa tycker att det behöver läggas till lite för att bli en bättre story osv.. Vi kan ibland också höra fel där hjärnan snappar upp ett annat ord som liknar det som sades och förvirringen är igång.

I dags läge så håller vi på att upprepa 30 talet och det är många starka känslor och politiska frågor som kommer i svallning. Vi kommer få en rejäl dipp i ekonomin nu som vi även hade på 30 talet där högerextremisterna fick fart och växte som de även just nu gör ute i världen. Judehatet har börjat växa igen som alltid har pyrt som en liten eldslåga men börjar få fart igen.

Jag känner, men herre Gud när ska det bli en förändring som inte återgår till samma problem? Vi är alla lika inför Gud där vår själ är en ren energi som varken har ett kön eller en ras. Vi föds ner till jorden med olika livsöden för att utvecklas men vi beter oss så barnsligt och tragiskt åt med att känna hat på grund av dessa politiska krafter som leker med vårt intellekt och känslor för att ha makten över oss.

Judarna har alltid varit ett hatobjekt långt innan 2:a världskriget. De har typ levt i exil under hela deras start från när Abrahams far utvandra från staden Ur som geografiskt ligger i dagens Irak. Abraham fick ett budskap från Gud att ta folket till det heliga landet där de blev lovade att bo. Efter denna utsago så har det varit många svängar om hur de blev landsförvisade, massakrerade till döds, förbjudna att idka vissa yrken samt förbjudna att bo var som helst under livshistorien.

Under korsfararnas tid förintades judarna under deras resa ner till den heliga staden och då inte bara männen utan kvinnor och barn också. De dödade alla judar de fann på vägen ner till Jerusalem samt en gång när de kom ner så samlade de ihop alla judar in i en synagogan och satte eld.

Under det fjärde konciliermötet 1215 som hölls i Rom beslöt påven Innocentius III om olika åtgärder för att hålla judarna i schack. Han förklarade att han ville att de skulle irra omkring på jorden som flyktingar och landstrykare och fulla av skam dölja sitt ansikte. De kristna härskarna fick inte gynna dem utan måste istället prisgiva dem till slaveri. Varför???

De kunde väl inte vara så enfaldiga att de byggde på hat för att judarna sett till att “Jesus” blev korsfäst enligt sägnen. Först, Jesus var jude och hans judiska namn är Yeshua och han levde ett judiskt liv. Prästerna låg garanterat bakom hans öde för de såg honom som en fara och de var oroliga för att tappa makten.

Han var en rebell som gick emot prästerna makt över folket men jag tor inte att hans avsikt var att starta en ny religion. Det är efterföljarna som skapat religionen och jag tror att Yeshua skulle skälla ut alla företrädare om han kunde som är nu och har varit. Han var för de svaga och utsatta människorna och pratade om kärlek till folket och att allt är ett. Gud finns överallt sammanlänkat med allt som är skapat i vårt universum. Det du gör mot andra gör du mot dig själv. Universum synkroniserar hela tiden och det blir som en spegeleffekt. Det du tänker på, känner inom dig, Skapar din inre och yttre värld…

Det blev många bestämmelser under mötet då hur de fick leva och inte göra. De bestämde även under mötet att de måste bära en speciell hatt eller märke på kläderna. Det bestod av en gul bindel som de måste bära tydligt men det blev en toppluva till slut som de var tvungna att bära. I vissa länder var de så stränga att om någon jude visade sig utomhus utan denna luva så fick personen slås ihjäl utan att de blev straffade.

Dessa bestämmelser togs under mötet 1215 som bara en annan herre under krigstiden tog upp igen under sin politiska tid där han utförde ytterligare massavrättningar på judar som pågått under hela historien i olika vågor. Inget han vidrörde med sina egna händer men såg till att det skedde och med det hade blod på sina händer.

Under detta mötet bestämdes också att nattvardens bröd och vin var Jesu kropp och blod. Han förklarade då också att påven inte bara var apostelns Petrus efterträdare utan också ställföreträdare för Kristus själv. Snacka om att sätta sig själv på höga hästar när de egentligen inte är någon annan än en vanlig person som tagit sig till makten genom politik..

Jag blir så upprörd och är så glad att jag inte har någon religion utan lever efter min livsfilosofi som är fri från fördömanden och hat mot andra folkgrupper. De som är fyllda av hat vet inte vad de gör utan är förblindade och deras intellekt är färgat av de som vill styra flocken i en viss riktning. Som Yeshua sa “Jesus” enligt sägnen vid korsfästelsen… Förlåt dem fader för de vet inte vad de gör.

Jag har läst en bok om de olika religionerna som är välskriven av en svensk författare lämnar info här om den. Läs den och begrunda om våra religioner i världen som har grundats och skapats av människan tillbaka i tiden.

Författaren Sören Wibeck, Religionernas Historia

Jag är en rebell och kan inte ta sådan trams de skriver om när det gäller allt. Vi behöver se bortom dessa gamla dogmer, lagar och regler. Ingen annan människa är mera värd en någon annan beroende på vårt ursprung eller tro. Ingen har den rätta tron eller lever mest rätt för vem kan avgöra det? Inget folk är utvalt utan vi alla är Guds barn där vi är en del av helheten i universum.

Det har inte funnits någon tillbaka i tiden eller nu som kan säga vad som är rätt eller fel….

För vad är egentligen rätt?????? Jag blir så arg och orolig för hur det kommer att gå ute i världen nu som har börjat med detta virus som kommer sätta igång människors känslor i svallning. De som styr vill alltid finna en syndabock som de kan flå, peka finger åt samt skapa hat och utanförskap för att i slutänden få sin vilja igenom på vad de vill framöver.

Oj det blev ett långt inlägg idag. Hoppas att ni orkar läsa igenom allt och att ni blir nyfikna på vad som skrivits om historiska händelser samt hur de byggts upp. Men vi får inte ta allt ordagrant för vem sitter på den riktiga sanningen?? Den lär vi aldrig få veta fullt ut.

Ett av mina tänk om livet är… Behandla andra som du själv vill bli bemött..