Okategoriserade

Bris får många samtal nu från ängsliga och rädda barn

Vaknar av blåsten idag också men inte typ orkanvindar utan lite mindre fart men ändå så det känns i husväggarna som vetter mot de öppna vidderna.

När jag satte mig upp på sängkanten yrvaken så kändes det som en elefant hade parkerat ner sin stora bak på mitt bröst och varje andetag kändes tungt. Omg tänkte jag inte det också..

När jag hade vaknat till lite mera så började jag känna efter på bröstmusklerna för det måste garanterat vara muskulärt och inte hjärtat. Mycket riktigt så har jag fått en irritation inte bara träningsvärk där från mina armhävningar jag gör som inte är så många och inte så avancerade, suck…

Börjar bli gammal,, NÄE då

Idag när jag inmundiga min frukost så tittar jag som vanligt på nyheterna på tv4 play för att höra hur det går för Sverige och världen. Det mesta handlar naturligtvis om viruset men även andra saker som händer där ute. Ibland sätter jag nästan kaffet i vrångstrupen för jag blir upprörd eller så berörd.

Idag så såg jag ett kort inslag från programmet som heter Malou efter 10 där Bris berättar om att de får mera samtal nu när viruset påverkar våra liv så hårt för de som måste sitta instängda hela familjer med tuffa utmaningar.

De pratade naturligtvis om att våld i hemmen har ökat, som jag tänkte på direkt när de sa att vi skulle börja isolera oss i hemmen. Det finns många som lever i dysfunktionella förhållanden och nu så blir det ännu mera påtagligt när stress, uttråkade och rastlösa personer ska umgås 7-24 i trånga lägenheter.

Det jag opponerar mig emot är att det alltid bara pratas om hur kvinnor och barn far illa aldrig att det finns män där ute som far illa också. Aggressivitet, psykopater, personlighetsstörningar är inte könsbaserat utan det finns kvinnor som skapar helvete för sina kära också.

Jag tänker också på de unga som säljer sina kroppar i denna tid för jag tror att de som vill ha denna upplevelse går ut och fixar till det även under corona tider om inte mera då för att dämpa ångest osv. Jag har tagit upp detta ämne tidigare där jag berättade att det är flera unga män som säljer sina kroppar eller låter sig utnyttjas utan att ta betalt än unga kvinnor.

Det pratas inte högt om det för männen i alla samhällsnivåer vill ha denna njutning och möjlighet i mörker för att inte upptäckas att de hellre väljer en man istället för en kvinna.

Vem pratar om dessa skadade unga män som sedan ska försöka leva ett normalt liv i familjekonstellationer. Om vi tänker på att det är flest unga män som tar livet av sig, där männen står för 70% av de ca 1500 per år som väljer den utvägen. Det är mellan ca 15 – 40 års ålder där anledningen till dödsorsak för män är mest pga självmord. Hemska siffror och varför tar ingen upp det???

Männen är inte de verbala och som har lätt för att berätta att de far illa utan tar igen det på ett negativt och utagerade sätt i familjer och samhälle samt mot sig själva på ett destruktivt sätt. När kommer en förändring i den frågan?

Vi kvinnor ska försöka leva tillsammans med dessa skadade män där även vi kvinnor får utstå övergrepp från män under vår uppväxt samt i livet. Vilket trasigt samhälle vi har när det gäller den biten och hur kan vi skapa en annan värld när allt är så fokuserat på det sexuella?