Okategoriserade

Härliga och roliga djurminnen från förr

Jag har inte skrivit något på 2 dagar nu för orken och inspirationen har inte varit på topp utan ville bara vara och vila. Jag har filosoferat över livet och läst en bok om schamansk healing.

Det har känts som jag ska bli dunder sjuk men det bryter liksom inte ut helt utan ligger där och skvalpar som små vågor.

Idag så blir det pappersarbete, ja nu för tiden så blir det ju datorarbete för allt man ska göra vad det än är så blir det webbaserat och online med underskrift med bankid. Det är enkelt och sparar massa tid så när jag måste posta papper på riktigt och köpa frimärke så känns det antikt.

Igår och idag så blåser det riktigt rejält så det känns som huset ska lätta från marken för över de öppna åkrarna får vinden en stormstyrka. Jag tänker då på de stackars fåglarna samt fjärilarna som vågat sig fram när det kändes som vår ute.

I morse när jag tittade ut genom fönstret från toaletten så var det en fasanhona som sprätte omkring på tomten helt ensam de brukar oftast vara med en hane och flera honor. Kanske någon som kommit på att de inte vill följa en tupp som ska frilla omkring med andra hönor samtidigt, ha ha

Fasantuppen med sin vackra färgbeteckning som har sitt harem av honor som han vaktar noga för faror och andra tuppar.

En gång när jag var ute och körde på en enslig slingrig grusväg så sprang det ut en fasantupp mitt framför bilen så jag fick tvärbromsa. Han rörde sig inte ur fläcken utan stod där och visade stolt upp sig med en vakande ihärdig blick på min bil. Han började sedan kackla ner mot diket varav det rasslade till i gräskanten och fem honor kom springandes efter varandra över vägen. Under tiden stod han helt stilla och fjädrade upp sig för att verka vara större och skrämmande. När han kontrollerat att de alla var över så sprang han snabbt efter dem ner i diket.

Jag skrattade åt det hela för det var så gulligt han offrade sig för att sina hönor skulle komma säkert över den farliga vägen. Ett av mina härliga naturminnen som jag minns från livet. Jag har även andra minnen som att jag hållit i en fullvuxen lokatt i min famn som är en sådan vacker katt. En annan gång på ett zoo så har jag haft en relativt stor alligator med igentejpat gap i mitt knä samt många andra äventyr med olika djur.

Jag ska leta reda på kortet med alligatorn för det är ett kort från förr, alltså pappersvariant ha ha. Det känns också så antikt med pappersfoton..