Okategoriserade

Munskydd hjälper mot den osynliga fienden

Har satt mig precis vid datorn och tar en snabb titt ut genom fönstret och vad får jag se.. det snöar ute, Suck

Våren vart tog du vägen? 🙁  det blir ingen promenad idag för det känns lite lurt i kroppen och det är inte direkt något mysigt väder ute idag. Nordanvindar som viner kring husknuten och far fram över åkrarna.

Det blir en sväng till brevlådan och tillbaka i alla fall som är en liten bit att gå för den finns inte vid tomtgränsen utan tillsammans med flera lådor.

Avslutar idag med att tala om att munskydd visst hjälper för viruset men vi behöver även täcka våra ögon för det kan ta sig in även där. Lyssnade igår på en professor från Sydkorea med stor erfarenhet från tidigare virusutbrott i världen.

Han sa att munskydd hjälper som jag också säger, varför behöver vårdpersonal  annars ta på sig det skyddet om det vore verkningslöst. Myndigheter säger så för att det inte ska bli  helt slut på dessa produkter för att räcka till för vårdpersonalen i första hand som även professorn nämner om. De ljuger alltså om den frågan vad mera ljuger de om för att behålla lugnet på folket?

Många tror att de ska hålla avstånd på 1,5 meter som de säger också ifall någon nyser osv men det är för att när vi talar så skvätter det ut saliv från munnen. En del personer har mera saliv som skvätter ut vid tal än andra, där viruset landar på material omkring samt kan röra sig vidare i ett rum, Där ventilationen bidrar med rörelsen i rummet. Viruset förflyttar sig alltså  när vi talar bara och inte bara vid hosta eller nysningar som de säger.

Munskyddet hjälper till att skydda sig själv samt för att skydda andra när vi talar. Jag har inte köpt munskydd utan använder en sjal som jag drar upp över ansiktet får börja använda mina solglasögon, tror jag..

Här är videon om mannens uttalanden i frågan om Coronaviruset

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=gAk7aX5hksU[/embedyt]

Lev i nuet och gör ert bästa från där ni står i livet. Jag följer råden som myndigheterna säger till oss att göra men tänker blir jag sjuk så blir jag och är det så illa att jag skulle avlida så får det bli så. Inget jag oroar mig för eller tänker på.