Okategoriserade

Morfar vaknar med en blå mustasch

Idag vill jag berätta om något roligt och det blir en berättelse från tillbaka i tiden som handlar om min mormor och morfar som är faktiskt lite roligt.

Min morfar snarkade väldigt högt och otroligt mycket så väggarna nästan vibrerade. Han hade även andningsuppehållstillstånd som inte är så bra för hjärtat. Han hade också på det hjärtproblem så när han tystande mitt i en långutdragen snark eufori så trodde man nu har han dött.

Jag kom ihåg när jag och min syster var på deras landställe om somrarna och upplevde detta så sprang vi fram för att lyssna om hans hjärta slog varav han drar till ett stort snark mitt i örat så våra hjärtan tog ett skutt.

Denna berättelse börjar med att han hade blivit förkyld och då med automatik snarkade ännu mera. Min stackars mormor kunde naturligtvis inte sova så en natt när hon fått nog så tassar hon upp för att hämta vademecumet som på den tiden fanns i en liten burk.

För att inte väcka den stora snarkande maken så tänder hon inte belysningen utan trevar sig fram till skrivbordet där hon lämnade Vademecumet sist.

Hon hittar burken och smyger fram till sin snarkande man och tar med ett bestämt tag i locket och vrider till. Hon stoppar ner sitt pekfinger i burken rör runt lite och tycker att konsistensen är lite mera lättflytande än vanligt.

Hon tänker inte mera på det utan smetar honom under näsan försiktigt fram och tillbaka som en mustasch och för att få riktig effekt på det hela så blir det flera dopp och smetande. Hon känner sig nöjd och smyger tillbaka med burken till skrivbordet och glider sedan ner tillbaka i den varma sängen.

Efter en stund så tycker hon att han har börjat låta mindre och somnar nöjd.

Tidigt på morgonsidan så vaknar hon med ett ryck av fasa som får henne att sätta sig käpprätt upp i sängen för det kommer ett ilsket tjut från badrummet med många svordomar. Hon stirrar tomt framför sig och undrar varför han för ett sådant oväsen.

Han gormar från badrummet… Vad i helskotta har du gjort kvinna? Jag har blå färg under min näsa som en mustasch och va fasen kommer den färgen ifrån?

Min stackars mormor lyfter då på sitt täcke och tittar ängsligt på sitt högra pekfinger som är totalt blått samt lite blå färg här och där. Hon sänker blicken och tittar ned på sitt nattlinne och även där fanns den tydliga skrikande blå färgen.

Det var lite svårt för henne att säga.. Jag har inte gjort någonting med ett blått finger som skrek.. Jag är skyldig

Hon fick hjälpa honom att gnugga bort det flytande bläcket under många svordomar från maken som kom försent till jobbet den morgonen. På den tiden var burkarna till bläck snarlika till utseendet med Vademecumets burk. Mormor var väl också trött och irriterad över hans himla snarkande att hon inte var riktigt fokuserad.