Okategoriserade

Guldbron snart på plats i Stockholm mitt i Corona tider

Jaha, så var det fredag igen och helg. Solen värmer och fåglarna kvittrar 🙂 kan inte bli bättre.

I morse så tittade jag på tv4play live när “Guldbron la till bredvid kajen inne vid Slussen i Stockholm. Ett stor historisk händelse som jag gärna hade vilja varit på plats för att se men det blir mera intressant nästa fredag när de ska baxa in denna stora bro i hjärtat av mitt kära Stockholm.

Tog en kort promenad idag och fick stanna till lite då och då för att hämta igen mig. Stannade till och tittade ut över Mälaren där solen skapade ett glittrade över vattenytan som en stor vacker diamant. Kände än sådan tacksamhet att bara finnas till och kunna njuta av den härliga stunden.

Idag kommer en matleverans och det snart men de är sena. Budet ringde igår och frågade om det var ok att packa mina varor redan igår för hon hade så många kunder under fredagen. Det beror säkert på Corona viruset framfart för många avstår att bege sig väg ut i folkvimlet för att handla mat.

Alla förstår inte hur de ska förhålla sig till bakterier och virus utan kan nysa och hosta rakt ut var de än befinner sig. En nysning kan vara lika stark som en tornado och partiklarna flyger så långt bort från din näsa som 8 meter. Om du behöver nysa ha en näsduk tillhands eller ta och böj ner huvudet med inriktning mot ditt armveck. Nys inte i handen och torka av den mot kläderna som du sedan kladdar omkring med runt om ute i samhället. Respekt mot andra och att ta hänsyn..

Tvätta händerna ofta samt sprita i dagsläget Corona och var inte utomhus bland massa andra människor om du inte behöver det.

Jag måste åka in till doktorn på måndag till vårdcentralen och specialist mottagningen, Akademiska på tisdag för att tanka på mig en påse järn och blod som de borde gjort på akuten. Grrrr onödig resa alltså om de gjort sitt jobb bättre på akuten. Jag ligger i riskgruppen för de som kan drabbas hårdast av Corona. Men jag tänker händer det så händer det inget att göra något åt utan bara chilla och ta det lugnt. Håller mig hemma och kan göra det nu när jag nu är sjukskriven. Orkar inte så mycket annat just nu…

Dagarna kommer och går där vi åldras för varje dag och erfarenheterna växer med takten av ditt liv. Ta hand om er och tänk på att livet kommer inte i repris utan gör ert bästa och njut av dagen.