Okategoriserade

Djur lider för att vi vill ha kött, produkter och underhållning

Vaknade till en bra dag idag men var lite förvirrad på morgonen för jag har sovit väldigt tungt inatt.

Tog tid att vakna till ordentligt insåg jag när jag skulle ställa in glasburken med kaffe i kylskåpet. Fick mig ett gott skratt och skakade på huvudet för mitt tokiga tilltag.

Sedan blev det telefonsamtal och lite arbete med vissa saker som bara måste fixas. Jag hade fått ett mail från World animal protection som jag följer och ser vad de jobbar med. Jag blir så upprörd över hur mänskligheten behandlar lantbruksdjur och vilda djur. Helt vansinnigt hur vi hanterar detta för vårt eget nöjes skull, för att äta, nöjes jaga, ha som husdjur, ta selfies med djur, rida samt för deras pälsar osv..

Alla djurparker där djuren ska underhålla oss eller det som jag tycker ska förbjudas helt och det är djur på cirkusar samt typ all djurfäktning. Varför ska djur lida och strida tills de dör för att vi ska få adrenalin kickar och tjäna pengar på det.

Det är inte normalt för vilda djur att göra mänskliga saker som de gärna visar upp på cirkusar. Djuren får lida helvetets kval för att människan ska kunna få dem att utföra dessa onormala saker för deras natur som tex att cykla samt mycket annat.

Det finns så mycket att göra när det gäller att räta upp skötseln när det gäller djuren som föds upp för vårt matintag. Djuren får lida fruktansvärt och köttets kvalité blir inte bra som vi äter.

Även när det gäller mjölkhanteringen så far kossor illa. De får juverinflammationer ofta för det hårda tempot på att producera så mycket som möjligt så de får antibiotika ofta. Djur föds upp med antibiotika i maten de får för förebyggande syfte.

Vi äter i oss köttet från djuren där vi får i oss antibiotika, tillväxthormon, stresshormoner pga att djuren har en stressande miljö och vid slakten. Dålig hantering av transporter till slakt samt hanteringen vid slakt. Jag har sett vidriga videos hur de hanterar djuren. Tårarna rann ner för mina kinder och en stor klump av obehag i magen.

Jag har själv varit i ett slakthus 1985 i Stockholm när jag tvingades att avliva 2 hästar med 3 månader mellanrum. Jobbiga och dramatiska upplevelser och jag var med, för att se att allt gick rätt till, Hört så många olika historier innan om hur djur hanteras i slakthus.

Först när jag brakade in i den berömda väggen 2013 så insåg jag hur illa jag tagit vid mig av denna händelse. Nu så har jag bearbetat händelsen men känner en sådan smärta inom mig över hur vi hanterar våra djur i världen. Vilda, lantbruksdjur och de djuren som vi har som tamdjur i hemmen som är egentligen vilda och ska vara fria.

Jag är glad att det finns organisationer som arbetar för djurens rätt men som alltid så är det pengar det handlar om i slutänden och det är svårt att få stopp på i vissa länder.

Mitt hjärta blöder för dessa djur som lider dag ut och dag in för att vi människor ska underhållas, få snabbproducerande kött, pälsar som kläder eller dekoration, fjädrar till all produktion med dun osv.

Gå in och läs på deras hemsida www.worldanimalprotection.se