Okategoriserade

Våga följa ditt hjärta i alla frågor

Som en man sa till mig nyligen, följ ditt hjärta och jag tittade på honom med en förvånad blick. Det är ju min replik som jag brukar säga till andra…

Kom då på att jag faktiskt har svårt själv att följa mitt hjärta för jag har bara dörren lite på glänt till det djupaste inom mig. Jag har svårt att lita på andra och det på grund av erfarenheter och kunskap om hur våra olika personlighetstyper beter sig mot andra.

Varför uppstår det problem? Vår kommunikation är bristande för att vi ser och hör bara det vi vill och inte vad den andra egentligen vill säga till oss. Vi tolkar saker efter hur vi ser på den andra personen och hur vi uppfattar livet som vi lever. Alltså då bara vår sanning…

Jag ska nu försöka verkligen lyssna in mitt hjärta och följa vad som kommer till mig. Jag skriver om det i min bok att hjärtat tar in information först som sänder information till hjärnan som analyserar allt. Den jobbar för vår överlevnad och sänder varningsflagg för allt som verkar farligt och utanför vår trygghetszon. Allt för att vi ska överleva på ett säkert sätt.

Jag vet en del som mitt hjärta säger mig men mitt förnuft och verklighets liv här på jorden får mig att backa. Ska kanske sluta vara så rekorderlig och ordningsam i vissa frågor och bara leva livet. Njuta av det som kommer in vad det än må vara. Finna en balans mellan förnuft och kärlek…

Låt kärleken blomma ut inom dig och det blir reflektioner ut omkring dig och ut i världen.