Okategoriserade

När herr Ågren är på besök i stugan blir tillvaron upp och nedvänd

Idag vaknar jag av att värmepumpen går igång och inser att temperaturen måste ha sjunkit under 20 grader då.

Sticker ut ett ben utanför täcket och känner hur kallt och trist det är. Jaha, får gå upp och tända en mysig brasa och inta frukost framför. Njuta av stunden..

Drar ifrån gardinerna och ser hur rimfrosten bitit sig fast på marken och två söta rådjur står och betar på åkern nedför mitt hus. Nice, naturen inpå husknuten och solen skiner idag från en klarblå himmel. Underbart…

Chattar lite med en vän och kollar nyheterna under tiden jag inmundigar mitt kaffe med smörgåsar och känner hur brasan värmer min kropp.

Igår var en tung dag men idag så känns det bättre och jag får nog mycket uträttat under dagen som behöver göras. En promenad eller kratta mera löv som ligger där och väntar på att bli flyttad till komposthögen. Tja jag får se vad det blir.. Fortsätta skriva på boken och andra intressant texter..

Till er alla som lider av psykisk ohälsa av olika anledningar så vet jag hur dagarna kan bli, som en riktig roller coaster. Ena minuten tycka allt är ok till att droppa i 110 knyck till en dalsänka och känna hur ångesten suger tag i en. Det bästa är då att veta att det är våra förbaskade gener som spelar ett spratt med oss där hjärnan alltid ger oss uträkningar på att se upp för faror.

Att sedan ha djupa funderingar över livsfrågor och livet allmänt gör inte saken bättre. Jag kan vissa dagar känna en utanförskap från det pulserande livet för man går mot den äldre generationen. Där man känner att man gjort sitt i livets alla moment som livet har att erbjuda.

Det är nu som vi ska njuta och bara vara men det kan vara svårt när man är en kreativ person som vill mycket men där orken och kroppen inte följer med som förut. Jag vet hur jag ska lyfta mig och göra men vissa dagar går det bara inte och då låter jag mig vila, gråta och ta det lugnt.

Sedan kommer skapar kraften tillbaka och jag skriver och tycker mig finna en mening till att dela med mig av mina erfarenheter och glädje som jag älskar att göra.

Ge av min kärlek till andra som behöver den därute i samhället och världen. Min bok är snart klar nu 🙂 det är bara AI, kvant fysiska världen och mitt avslut som ska skrivas färdigt.