Okategoriserade

Miljöaktivister fokusera på de viktigaste punkterna, vår närmaste vardagsmiljö

Sovit bra denna natt så nu känner jag mig pigg i kropp och själ. Satte en brasa på morgonen som vanlig rutin nu för tiden sedan jag flyttade in i min mysiga stuga på landet.

Läste i morse om att vår svenska Greta Thunberg ska under fredagen marschera genom staden Edmonton i Kanada. Hon har blivit en kändis genom sitt aktiva engagerade i den globala uppvärmningen. För folket har hon blivit en röst som många tycker och vill ska lyftas upp. Att det måste bli en allvarlig förändring i hur de sköter vår miljö. De som sitter på de höga hästarna och tittar ner på folket som nu har börjat ryta till.

Men hon är förmodligen bara en modefluga som kommer falna när folket ser att det inte blir någon större förändring. Visst hon gör ett jätte jobb men hur länge kan hon klara av trycket från allt och alla. Hon är bara 16 år och har asperger syndrome som kan skapa problem för henne när trycket utifrån blir för mycket för hennes ringa ålder också.

Idag tar jag med en video där en av mina favoriter tycker till just om miljöfrågan och lägger en kommentar om hennes arbete som jag tycker lika om. Vi ska inte fokusera på att anklaga och villa sätta dit de stora politikerna men de behöver veta att vi är medvetna om problemet och vill ha en förändring.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2-g2wC3-tak[/embedyt]

Jag har skrivit om det tidigare och gör igen. De viktigare miljöfrågorna som kan slå ut mänskligheten snabbare är den globala uppvärmningen som skulle komma i alla fall som jag också skrivit om tidigare. Videon är en trailer om en film som heter Underkastelsen där forskare från olika länder intervjuas. Hon som talar här är på engelska med svensk text och hon säger precis det jag tar upp.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=GKtAu3Zq_gg[/embedyt]

Det är gifterna i vår vardagsmiljö som är många områden, mediciner, maten, drycker och strålnings effekter vi har omkring oss samt mera. Vi blir mindre fertila, missbildade barn föds, immunförsvaret sjunker, många nya sjukdomar som kommer att uppstå, där läkarna kliar sig i huvudet och vet inte vad de ska göra.

Vi kommer även att må sämre både kroppsligt och mentalt för allt går hand i hand. Vi håller på och petar runt på nano nivå för att finna olika lösningar på problem där vi idag inte har en aning om vad det blir för effekt i framtiden. Forskare vid The national Science Foundation Center for Sustainable Nanotechnology har under ledning av Universitetet i Minnesota visat att nanopartiklar har en mer långtgående miljöpåverkan än vad man trott tidigare.

Moder jord är så finurligt skapad som den är för att hålla en bra balans men vi har nu skapat en obalans som vi kommer snart få se resultat av i snar framtid. Mänskligheten har inte funnits länge här om vi jämför med vår planets tid och den klarar sig utan oss? MEN klarar vi oss utan den? NEJ

Klimataktivister tittar på de stora problemen som är viktigt också men vi måste börja i rätt ände och det är vår vardagsmiljö. Detta är en stor fråga som måste börjas tas på allvar…