Okategoriserade

Miljögifter i vår vardag som skapar oreda i vårt inre och vår värld

Livets små ljusa stunder är viktiga att ta reda på så vi orkar med att göra våra dagliga göromål.

Idag tog jag en liten bit av tårtan som min väninna kom med igår när vi fikade men sedan blir det ingen mer tårta för socker är inte bra att inta för mycket av och denna tårta var en riktig sockerbomb men god.

Igår så såg jag ett inslag om vår svenska unga kvinna Greta Thunberg som är ute i världen för att protestera. Skolstrejka för vårt klimat hot, den globala uppvärmningen.

Inslaget jag såg så gav hon fem tips om att hjälpa till med att skapa en bättre värld. Jag blev helt förvånad att hon inte är påläst om de verkliga miljöfarorna vi har som kommer i sådana fall ta dö på oss tidigare är den globala uppvärmningen som skulle ha kommit i alla fall som jag skrivit om tidigare. Universums och jordens cykler som kommer och går som vi inte kan påverka.

Hennes tips var att läsa på om den globala uppvärmningen, sprida informationen till andra, bli vegan, sluta flyga samt konsumera mindre utan återanvända istället. Men som sagt det finns viktigare saker att ta tag i än dessa för vi håller på att dö ut av alla gifter vi får i oss från maten, drycker och de saker vi har dagligen omkring oss i vår vardag. En av de värsta vi får i oss är flamskyddsmedel där barn får i sig mest och även våra husdjur.

 

Det går att se på jorden hur allt har hänt under den tiden den har existerat, där det hänt mycket saker. Öppna upp ögonen och inse att jorden inte är skapt på sex dagar där Gud vilade på sjunde dagen. Med all respekt för troende men det finns bevis för hur gammal jorden är samt hur utvecklingen har skett. Den är i ständig evolution och är inte statisk.

Åk till platser där man kan klart och tydligt kan följa jordens tids era. Det jag skrev om tidigare är hur de har varit upp i Antarktisk och borrat djupt ner i isarna där de kan se vad som hänt tillbaka i tiden.

Vi kommer få uppleva större förändringar framöver och det är inte vi som skapat dessa utan de kommer i alla fall men vi skitar ner vår planet med gifter, plast och utsläpp i våra vattendrag och atmosfär från våra fabriker. Vi skövlar våra regnskogar som är planetens lungor för att skapa ännu mera onödiga materialistiska  saker vi faktiskt kan leva utan.

Vi gör stora skador i den kvant fysiska värld som vi faktiskt är en del av. Lev i harmoni med er själva först och låt er känsla vibrera ut som ringar på vattnet till allt annat levande.