Okategoriserade

Är AI den fantastiska hjälpredan som sparar tid åt oss?

Idag så är det himla blåsigt och kallt men soligt. Det blev en kort promenad typ till brevlådan och en snabb check av området och sedan in till värmen.

Behöver sitta vid datorn och skriva på det jag måste göra. Arbeta med härlig musik i öronen så går det bättre. Idag var det Tina Turner och rockig musik..

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SvCyFHWBUlc[/embedyt]

Såg ett inlägg på nätet igår som jag vill dela med mig av för jag tar ju upp om AI här på bloggen och i min pågående bok. Framtidens hjälpredor som är på frammarsch.

Kan AI förutspå framtida upptäckter genom att läsa forskarrapporter?

Ja det är fullt möjligt rapporterar The Next Web och då genom extrahera data från ett stort antal forskningsrapporter med hjälp av maskininlärning. Gå in på länken och läs på mera om ni är intresserade.

The Next Web.

AI jämförde vilka ord som användes med specifika uttryck som typ termoelektriska och då se i vilka sammanhang dessa ord används som kan ta tid för oss människor att upptäcka.

En annan länk till tidskriften Nature här så att ni kan läsa mera om denna framtida hjälp vi får från AI.

Många skräms av AI och hur det kommer påverka oss men som med allt annat så finns det något gott samtidigt som det finns naturligtvis negativa saker. Men vi kan inte stoppa utvecklingen och vi använder redan idag AI ute i samhällena utan att vi förstår det eller tänker på att det är så.