Okategoriserade

Att få barn är en utmaning i livet och ett stort ansvar

Idag blev ett uppvaknade innan tuppen och fortfarande mörkt ute. Det går fort nu med ljuset som blir bara mörkare och mörkare. Hoppas vädret blir bättre idag.

Känns som jag åkt på en förkylning inte bra. Jag har inte tid med sådant just nu.

Min yngsta som opererade sin blindtarm i torsdag börjar må bättre. Min lilla gubbe. Men han är inte så liten i kroppsvolym 189 lång så jag får stå på tå för att krama om honom men han kommer alltid förbli min lilla gubbe.

Att få barn och ha barn är en stor utmaning och ett stort ansvar. Många tänker bara på den gulliga lilla bebisen men de växer upp och blir ungdomar som kan bli riktigt jobbiga i tonåren. Våra hjärnor är inte fullt utvecklade förrän vid 25 års ålder, då man kan förstå fullt ut handling till konsekvens.

Många skaffar barn för alla andra har och att det finns förväntningar från föräldrar för de längtar efter barnbarn. Många gånger så blir barn till av misstag och inte speciellt önskade utan får växa upp ibland med en förälder. En del växer upp med plast förälder och plast syskon, halvsyskon osv… Många konstellationer finns i den frågan.

Det nya moderna samhälle där barnen blir lite som en handelsvara som får åka mellan två hem och ska anpassa sig efter de olika förhållanden som föräldrarna har. En jobbig tillvaro…. Tänk er själva att flytta varannan vecka där du är den som är extra och vissa har inga egna rum utan ska dela med andra.

Mina föräldrar skilde sig när jag var 25 år så jag var vuxen. Jag separerade från min man när mina söner var 14 och 15 år gamla. En känslig ålder och med min erfarenhet nu och mera införstående i saker så skulle jag ha väntat med att lämna honom tills de var äldre.

Det går inte att backa och göra om det, tyvärr.. Vill med dessa ord tala om att livet är i direktsändning och nuet är skapelsen kraft. Vi har ingen möjlighet att leva om det här livet som det går med ett dataspel. Dö och börja om från början på en bana och klara det bättre andra eller tredje gången.

Ta hand om er och bli en balanserad medmänniska som delar med sig av sin kärlek till andra som kan ge respons som ringar på vattnet ut i världen och universum ”kvantfysik”