Okategoriserade

Är kärlek en drog som belöningssystemet vill bara ha mera av?

Känner att orken kommer åter efter helgens äventyr. Vad vill jag göra och inte göra är en fråga nu.

Tog en sväng ner till sjön igår och satte mig ner för att filosofera över saker som jag måste göra och ta beslut över. Det är verkligen en vacker plats vid stranden men det negativa är en viss insekt som trivs bra där, hmmm

Fick en fästing för andra gången nu i sommar och den här gången på mitt högra knä. Konstigt ställa att sätta sig på men tur det blev där och ingenstans där det är svårt att se den lilla rackaren. Fick ta fram de starka glasögonen för att se benen och att jag fick med huvudet efter jag dragit bort den.

Nu en oro också över om jag fått borrelia eller till och med TBE, Ja ja det är bara och gilla läget och vänta. Klarar mig säkert…

Har funderingar nu på vad är egentligen kärlek? I min bok så skriver jag om kärlek och att vi typ är uttjatade om att uppleva och möta den fantastiska kärleken i livet som är berättat om på längden och tvären i böcker och på film.

Men den viktigaste kärleken i ditt liv är den till dig själv och inte till någon annan som föräldrar, syskon, barn eller partner. Älska dig själv för den du är och vänta inte på att någon annan ska älska dig först för då lever du på den personens kärlek och om den försvinner finns inget kvar och hela din värd rasar.

Jag har kommit på att kärlek är ett beroende för när vi möter någon som ger oss bekräftelse, uppmärksamhet och som får våra hormoner att jubla är svårt att vara utan sedan om något händer. Ett nytt beroende som belöningssystemet gärna vill ha mera av.

Så vad är kärlek egentligen? Jag ser det som ett beroende nu faktiskt… Jag får ta och titta över kapitlet i min bok om kärlek och skriva om det lite.

Den viktigaste kärleken (omtanken) är den till dig själv. Ta hand om er själva bli inte beroende av en annan människa för att få må bra utan balansera upp dig själv med omtanke. Pyssla om dig och lev i harmoni med skapelsens kraft.