Okategoriserade

Skolstart med en klump i magen, när ska mobbing ta slut?

Idag är det mulet och svalt och sensommaren går mot sitt slut och hösten tar vid och vi får sätta på oss strumpor och tjocktröjorna igen. Det var sommaren 2019 vart tog den vägen?

Den passerade alldeles för fort och det blev aldrig någon riktigt känsla av att vara sommar med vädret som kom och gick. Nu när skolorna drar igång så kommer livet att rulla på som vanligt igen ute i samhällena.

Många barn går med en klump i magen till skolan och vet att helvetet börjar igen. De som mobbar har inga problem att ta sig till skolan och sina kompisar. Där de fortsätter med sitt dåliga beteende.

Skolorna hanterar dessa problem med olika metoder men kan inte få slut på eländet. Vi vuxna utför mobbing också på arbetsplatser men då mera på ett annat sätt, mera förfinat men det existerar.

Varför händer dessa saker och varför kan vi inte få ett slut på detta utanförskap?

Det är en svår knut att knuta upp för det handlar om att vi fortfarande är i grott stadiet med vårt flockbeteende i vår evolution. Om vi tittar på en flock schimpanser som vi har 99% lika dna med så finner ni alla beteenden som vi har i grupperingar. De har inga åsikter de blir osams om som politik, religioner, olika kulturer eller andra saker som vi vill vidhålla är problemen.

De drar ut på krigståg till andra grupper och dödar där de till och med delar på fångsten och äter den som fick sätta livet till. De mobbar, ställer sig in hos alfa honan eller alfa hanen genom sex, de utför våldtäkter, de använder sex precis som vi gör och inte bara just under parningsperioder som andra djur. De har en hård hierarki och de avvikande får ingen chans att etablera sig i gruppen.

Många säger då men herre gud vi är inga apor och har mera intelligens men vi har vårt flockbeteende som är så basiskt och så hårt inprogrammerade i vårt undermedvetna. Jag ser tyvärr att ju mera intelligens ju mera onda uträkningar görs. Vår intelligens skapar mera oreda, tack och lov så har vi de som vill hålla ordning. De som jag kallar följare (förvaltarna)

Vår färgstarka ras har skapat mycket elände men också bra saker tillbaka i historien. Kan vi ändra och börja skapa mera bra saker för mänskligheten?

Jag tror det om vi inser vår plats vi har i evolutionen och börja skapa därifrån.

Vi har de olika personligheterna som jag brukar dela in oss i, ledartypen, rebellen, stridisen, följaren, de som vänder kappan efter vinden, underhållaren samt de som har olika störningar genetiskt eller beteendemönster från familjen som följer generation efter generation.

Alla olika personligheter behövs för att få en bra grupp. Tänk om alla vore lika, vilket kaos.