Okategoriserade

Vår förmåga att dela med oss information kan bli helt galet fel

Härligt lite sommar värme idag, gäller att passa på att njuta och ladda på lite D vitaminer ☺

Sommaren går mot sitt slut och det märker jag bland annat av för att svalorna har dragit iväg söder ut. Det har varit så härligt att höra dem varje morgon när jag öppnat fönstret för att sitta och njuta av min frukost.

När jag lyssnar på nyheterna på morgonen så blir jag så trött för det är inga roliga nyheter för vi får bara veta om elände och tragedier. Media vet att folket vill frossa i sig om dessa saker och de vet vilken makt de har hur de vill att vi ska tro och se på saker.De vrider alltid till händelserna och formar till nyheten, så ta alla nyheter med en nypa salt. Att något hänt är helt uppenbart men får vi verkligen veta hela sanningen bakom händelsen?

Jag blir upprörd över när jag ser hur en person blir uthängd till exempel på fb eller andra media. Det är pöbelns verk när det kommer till denna nivå. Vem äger rätten att utelämna någon så på ett offentligt sätt? Är det verkligen den personen i första hand som utfört denna dåliga handling? Det drabbar bara inte den personen utan anhöriga blir drabbade över vad den personen eventuellt begått.

Undvik att delta i sådan häxjakt och skriva elaka kommentarer när ni inte vet egentligen vad som hänt om det är sant och så vidare. Tillbaka i historien har det hänt så mycket tokiga saker där pöbeln till och med dödat på hörsägen vad som eventuellt hänt. Fel person har fått sätta livet till för att folket blivit uppjagad av fel sak. Någon som eldat på eller medias verk.

Varför förändras det? Jo, för vi är olika personer som ser på livet på olika sätt samt att vi har olika förmåga att tolka och återberätta saker. Vissa har bara talets förmåga och kan brodera och lägga till eller dra ifrån. En del är fåordiga och förenklar eller helt enkelt har svårt att förstå innebörden. Alltså allt färgas av att vi är olika personligheter och vår förmåga till att dela med oss.