Okategoriserade

Vi har gått vilse i livet. Dags att hitta tillbaka och börja leva på riktigt

Japp nu så tror jag att det inte blir någon mera riktigt sommardag, för det svalare vädret har nog kommit för att stanna. Det är bara att sätta på sig strumporna igen då 🙁 suck

Idag så blir det en tur för att handla lite mat som inte är en av mina favorit nöjen direkt eftersom jag har en sådan smal mathållning. Tål dåligt viss mat samt att maten som produceras är undermålig och dålig föda för våra stenålderskroppar.

Igår så tittade jag på ett program som heter Ekdal och Ekdal, där de pratade om psykisk ohälsa. De intervjuade psykiatriker, en representant från kyrkan, en debattör (twittare) och en före detta minister som drabbades av utmattningssyndrom mitt i sin karriär. Om jag kommer ihåg rätt så var han minister i flera områden, en var hälsominister.

De hade olika teorier varför vi mår sämre och sämre. De nämnde något om att skapa något förebyggande för hjälp så vi inte drabbas av psykisk ohälsa och behöver gå till BUP, vårdcentralen och till slut hamnar inom psykiatrin. Vi har idag 1500 personer per år som väljer bort sina liv där männen står för 70%. Där de anhöriga drabbas och det blir som ringar på vattnet och det blir fler med dålig psykisk ohälsa.

De är på rätt spår men en bit kvar ändå för de har inte alla verktyg ännu. För de har inte insett alla aspekter som vi påverkas av i livet och var vi befinner oss i vår evolution. Vi har så mycket omkring som får oss att tappa fotfästet som typ denna jakt på att lyckas, vara omtyckta, tron att vi alltid ska vara lyckliga och omtyckta, visa upp en fasad av att vi har det bra. Livet är något helt annat som vi måste inse.

Livet är som en roller coaster där livet går i en himla fart och kan vara en hisnande upplevelse. Där vi kan känna oss helt uppsluppna av den härliga känslan av att livet är helt otroligt roligt samtidigt lite skrämmande. Sedan helt plötsligt oförberett bli en tuff uppförsbacke, där vi gråter och gnisslar tänder och hela känsloregistret flödar omkring i vår hjärna och kropp. Livet består av medgångar och motgångar. Om vi aldrig upplevt en motgång hur ska vi då utvecklas och lära oss att uppskatta när medgångar kommer in livet.

Lev i nuet och uppskatta de små stunderna. Det som varit är historia och framtiden är något som ännu inte hänt. Acceptera och älska dig för den du är. Du är en del av en fantastiks skapelse som vi har fått att vårda men just nu så går vi bara på halvfart. Fokusera på din hälsa och ditt välmående i första hand, om du får må bra så blir du en härlig medmänniska i vårt samhälle, värld och kosmos.

Jag bara inser mer och mer att jag måste få min bok klar och det snart. Jag vill även starta ett center för att vägleda de som saknar något att följa i livet för att hitta en balans. Vårt moderna it samhälle stressar den lilla grottmänniskan där vi lever med ett flockbeteende, där vår hjärna överflödas av information och stimulans. Inte undra på att vi blir trötta i hjärnan och själen. Vi har tappat bort oss själva och gått vilsne i snårskogen. Nu gäller det att hitta tillbaka och börja leva på riktigt.