Okategoriserade

Våra hjärnvågor som influerar vårt dagliga liv

Vi har olika hjärnvågor beroende på vad gör under vårt vardagliga liv

Vaknade till regn i morse som smattrade mot fönsterbrädan. Igår åskade det på kvällen och jag älskar åskväder som mullrar och smäller. Har alltid gillat det. Tror att det beror på att det är starka energier i omlopp.

Vi har olika hjärnvågor under vårt dagliga liv som påverkar oss mycket och som gör att vi uppfattar livet olika beroende på hur vi kan påverka dessa hjärnvågor med typ meditaton.

 

Vi har fem olika hjärnvågor som är Gamma, Beta, Alfa, Theta och Delta. Har kontrollerat hertzen på de olika hjärnvågorna och de finns olika uppgifter.

 

Gammavågor som har en frekvens mellan 25 – 100 hertz de är kopplade till vår inlärningsstil, vår förmåga att ta in ny information samt våra sinnen och förnimmelser. Höga toppar av gammavågor ses under tillstånd av lycka.

Betavågor som har en frekvens mellan 12 – 33 hertz är de snabbaste och som hör ihop med tänkande, problemlösning och aktiv uppmärksamhet.

Alfavågor har en frekvens mellan 8 – 13 hertz och är den mest dominanta där ditt medvetande expanderar. Det är nu vi kan komma på nya idéer och lösa problem.

Thetavågorna har en frekvens mellan 3,5 – 8 hertz och är dominerande hos mindre barn. Hos vuxna uppträder de bara under drömmar och dåsighet, samt vid starka känslor.

Deltavågorna ses hos nyfödda barn och har frekvenser mellan 1 – 3 hertz samt även under djup sömn hos vuxna. Dessa långsamma vågor har att göra med våra överlevnadsfunktioner som finns djupt inne i hjärnan. Deltavågor tillsammans med alfa kan reflektera en inre intuitiv, empatisk radar, ett sjätte sinne.