Okategoriserade

Meditation ger dig en god vila och balans i kropp och själ

Vaknade före tuppen idag, ha ha Kroppen tyckte den vilat klart efter fyra timmars sömn.

Jag vet att jag är en short sleepers som typ klarar mig med 4 – 6 timmars sömn. De flesta vuxna behöver omkring 8 timmar för att få en fungerande tillvaro. Min kropp blev väl inprogrammerad på det när barnen kom och jag började jobba 100% och gick upp 04:30 måndag till fredag med dålig sömn på natten på grund av att barnen väckte mig.

Behöver nog ändå vila något under dagen eller somna om en stund nu innan dagen börjar på allvar att dra igång.

Nu har jag kommit till ett vägskäl där jag behöver ta många beslut på hur jag ska hantera mitt liv framöver. Det känns spännande samt lite stressigt men väljer att se det positiva med allt. Jag vill ha förändring och utvecklas mera och det kommer jag att göra också.

Klockan är nu 04:30 och jag ska lägga mig ner och meditera nu för att balansera mig och låta kroppen vila ordentligt som vi får uppleva under en meditation. Jag skriver om det ämnet i ett kapitel i min pågående bok. Nedan en del av texten från min bok.

***************

Meditation ger oss möjlighet att förändra vårt liv till det bättre och skapa en ny tillvaro. Det är en bra metod för att utvecklas och bli balanserad samt mer glädjefylld och positiv. Vid meditation utvecklas hjärncentrat och skapar en mer positiv livssyn, stärker immunförsvaret och håller oss mer friska. Det påverkar inte bara för stunden utan håller i sig i dagar upp till veckor. Det skapar nya nervkontakter i hjärnan så vi börjar tänka mer positivt och som dämpar rädsla och aggressioner.

Ha en underbar fredag och ta hand om er