Okategoriserade

Snabba förändringar sätter oss på prov i livet

Livet kan ha snabba vändningar precis som en roller coaster som jag fick uppleva nu i morse.

Man vet aldrig hur dagen kommer se ut när man kliver upp för dagen. Därför viktigt att njuta extra av alla stunder som kommer in i ens liv. Små som stora..

När något jobbigt händer så tänker jag alltid var är det för mening med detta som händer? Vad ska jag ta in av det och hur kommer det bli i livet efter det? Jag försöker alltid finna något gott i allt som händer även fast jag dippar tillfälligt men hämtar upp mig.

Dagen blev inte som jag tänkt mig alls men det är bara att gilla läget och bygga upp något nytt. Förändringens tid är jag i nu men jag backar inte utan följer, go with the flow. Texten nedan är en del från min bok, om förändringar och våra utmaningar i livet.

************

Att ha en tro på livet och framtiden skapar oss en bättre tillvaro men livet består av massa händelser som vi inte kan komma undan. Det som vi behöver är att lära oss hantera sorgerna när de kommer och tillåta oss sörja istället för att bara gå på i livet. Alla förändringar som kommer och går ger oss en utmaning men så är livet. Inget är för evigt utan vi lever i en ständig förändring utanför oss och inom oss. Om en dörr stängs öppnas alltid en ny dörr, stå inte kvar och titta på den stängda dörren utan gå och ge dig möjlighet att kliva in i den nya tiden. Vi kan inte ändra på det som varit men vår framtid kan vi påverka och det gör vi i nuet. Vi skapar varje dag så lev i mindfullness, njut av alla små stunder och försök finna en mening och tacksamhet även i de mörka stunderna. Du lär dig något nytt, du utvecklas och förändras. Jag vet att det kan vara svårt när vi drabbas av svåra sorger och tragedier men det är livet. Livet är en hård skola men det är endast vi som avgör vad vi gör med det och hur vi uppfattar det och hur vi går vidare i livet.