Okategoriserade

Vår kroppshållning och rörelse kan skapa värk och problem i vår kropp

God morgon alla härliga medmänniskor på vår vackra planet jorden. Ytterligare en solig sommardag att gå till mötes.

 

Mitt foto från sommaren 🙂

Idag så skrev jag en kommentar på ett inlägg om akupunktur på fb. Det hjälper för det ger signaler till vår kropp som kommit i obalans. Jag har skrivit tidigare om att vår kropp är som en living matrix. Men det största problemet är ändå vi själva som sätter prägel på vår kropp.

Varför får vi problem? Många problem är självskapat från hur vi ser på oss själva och det vi har i vårt undermedvetna inprogrammerat. Vi får ett kroppsspråk från det och vi kan få en hård kroppssammanhållning. Det gör så att vi får sämre blodflöde som resulterar i sämre syresättning i våra muskler. Det kan ge kramper i musklerna och kan dra skelettet i felaktiga ställningar.

I min bok jag håller på att skriva så tar jag upp just det om hur vi skapar våra kroppsställningar och rörelser. En del av texten från det kapitlet nedan.

******

Anti gymnastik är en metod som jag kommer berätta om nu. Det är ett mjukt sätt att lösa upp låsningar i våra kroppar som vi får på grund av vad vi går igenom i livet. Det sätter sig i kroppen redan från när vi är små och börjar uppleva livet. Resultatet kan bli att vi får leva med smärta och krumpna kroppar och läkarna står handfallna och ger oss smärtstillande samt skickar oss till sjukgymnasten som ger oss råd till att göra vissa övningar. Det vården missar är ett samspel med psykiatrin för det vi känner inom oss och hur vi ser på oss själva skapar vår kroppshållning och rörelse. Allt vi upplevt och känner har satt sig i kroppen och vi kan inte ändra på kroppen helt förrän vi förstår sammanhanget. Ibland så är problemet ett dolt ställe i kroppen som ger ett resultat på en annan del och ger oss värk där. Sjukgymnasten ger råd att fixa det stället när egentligen orsaken är på en annan plats. Hur kan vi då bli bättre?