Okategoriserade

Kriminalitet är det ett val eller en strategi för att överleva eller ha behov av adrinalin kickar?

Ytterligare en sommardag som går mot kvällen och idag har det varit en ok sommarvärme. Det blev en stund ute i solen med en bra bok eller rättare sagt två böcker och en tredje på gång som jag lämnade inne.

När jag påbörjar en bok och det fångar inte mitt intresse fullt ut så går jag till nästa. Har just nu fyra böcker från biblioteket hemma. Alla handlar om kriminella händelser. Jag är intresserad av att lösa mordfall och att lära mig mera om hur människor beter sig och hur samhället agerar och gör åt situationerna.

En bok handlar om korruption i Florida USA en domare som är köpt och det är mycket fakta men intressant för att se hur rättsväsendet jobbar och mörkar saker. Domare har med hjälp av rättsväsendet bland annat satt en oskyldig bakom galler och ska nu avrättas. Tänka er att bli avrättad för något du inte gjort samt veta att du kommer inte undan eller får någon hjälp för rättsväsendet är de som ligger bakom. Författaren är en före detta advokat innan sin karriär som författare. Detta är en berättelse men han har nog hämtat material från sina erfarenheter.

Sjukt men vår värld drivs av kriminella och köpta personer med viktiga poster. Det förekommer i alla länder fast mera i vissa länder.

Den andra boken handlar om Maffia kusten i Italien som ligger på ett strategiskt ställe geografiskt i Medelhavet för människosmuggling, trafficking, knarkhandel samt vapenhandel. Människor som vill fly från länder i Afrika där de blir utnyttjade vid transport av fula fiskar samt vid ankomst. De flesta kvinnor hamnar i prostitution och många blir dödade och ingen saknad och ingen får ta konsekvenserna av sitt agerande.

Min tredje bok handlar om en kultfigur som det har skrivits mycket om samt många filmer gjorts. Jack Uppskäraren (Jack the ripper) Boken är välskriven och tar med läsaren på historisk bakgrund om hur livet var på 1800 talet, innan 1888 när mannen började sina dåd. Jag tror att han hade redan dödat innan och författaren skriver om det också. Han berättar om att det var många kvinnor som dödades i slumområdet Est End men de flesta blev dödade av någon i deras närhet. Utsatta människor som levde ett tragiskt och fattigt liv.

Japp sedan en vanlig thriller av Maria Ljungstedt. Nu har jag påbörjat alla utom den. Det blir mycket att ta in och bearbeta men det blir samtidigt en avslappning från mitt eget liv med djupa tankar om livet och vad som komma skall framöver.

Allt om Ethereum en revolution inom den digitala världen

Ethereum är en av de mest revolutionerande innovationerna inom den digitala världen på senare tid. Det är en kryptokurrency och en decentraliserad plattform som möjliggör utvecklingen av smarta kontrakt och distribuerade applikationer (DApps). Ethereum har potentialen att förändra hur vi interagerar med teknologi och ekonomi och skapa helt nya möjligheter för entreprenörskap och samhällsutveckling.

Ethereum introducerades år 2015 av den ryska programmeraren Vitalik Buterin. Det är en öppen källkodsplattform som bygger på blockkedjeteknik, vilket gör den säker och decentraliserad. Till skillnad från Bitcoin som riktar in sig på att vara en digital valuta, syftar Ethereum till att ge användarna möjlighet att utveckla och köra smarta kontrakt och DApps.

Smarta kontrakt är självutförande avtal som är programmerade för att utföra specifika uppgifter när vissa förutsättningar är uppfyllda. Dessa kontrakt körs på blockkedjan och är transparenta, opåverkbara och förtroendeingivande. De kan användas inom olika branscher inklusive finansiella tjänster, fastigheter och hälso- och sjukvård. Genom att eliminera mellanhänder och skapa transparenta och automatiserade processer kan smarta kontrakt effektivisera och förenkla verksamheter.

DApps är decentraliserade applikationer som bygger på Ethereum-plattformen. Dessa applikationer är inte kontrollerade av någon enskild part utan körs på nätverket, vilket gör dem resistenta mot censur och övervakning. DApps kan användas för olika ändamål inklusive sociala nätverk, marknadsplatser och spel. De erbjuder användarna möjlighet att vara ägare till sina egna data och kryptografiskt säkra sina transaktioner, vilket ger ökad integritet och kontroll.

Ethereum har också sin egen kryptokurrency, Ether (ETH), som används för att driva applikationer inom nätverket och utföra transaktioner. Ether har blivit en av de mest värdefulla kryptokurserna på marknaden och dess värde har ökat stadigt sedan dess lansering. Det finns en begränsad mängd Ether som kan skapas, vilket ger den en viss form av knapphet och kan potentiellt öka dess värde över tid.

En av de mest spännande möjligheterna med Ethereum är dess potential att demokratisera investeringar och entreprenörskap. Genom så kallade Initial Coin Offerings (ICO) kan företag och projekt enkelt samla in kapital genom att sälja sina egna token. Detta ger små investerare möjlighet att delta i tidiga stadier av nya projekt och potentiellt dra nytta av deras framgång. Samtidigt möjliggör det för företag att enkelt nå ut till en global publik och samla in kapital utanför det traditionella finanssystemet.

Trots sitt enorma potential är Ethereum fortfarande under utveckling och många utmaningar återstår att lösa. Skalbarhet och säkerhet är två viktiga problem som måste övervinnas för att plattformen ska kunna hantera ett stort antal användare och transaktioner. Tekniska innovationer som Ethereum 2.0 och Proof-of-Stake kommer förmodligen att hjälpa till att adressera dessa utmaningar och göra Ethereum ännu mer effektivt och robust.

Ethereum är utan tvekan en av de mest spännande och disruptiva innovationerna inom den digitala världen idag. Dess potential att förändra hur vi interagerar med teknologi handlar och investerar är enorm. Genom att möjliggöra utvecklingen av smarta kontrakt och DApps erbjuder Ethereum en decentraliserad och transparent plattform som kan skapa en mer rättvis och effektiv värld.