Okategoriserade

Kriminalitet är det ett val eller en strategi för att överleva eller ha behov av adrinalin kickar?

Ytterligare en sommardag som går mot kvällen och idag har det varit en ok sommarvärme. Det blev en stund ute i solen med en bra bok eller rättare sagt två böcker och en tredje på gång som jag lämnade inne.

När jag påbörjar en bok och det fångar inte mitt intresse fullt ut så går jag till nästa. Har just nu fyra böcker från biblioteket hemma. Alla handlar om kriminella händelser. Jag är intresserad av att lösa mordfall och att lära mig mera om hur människor beter sig och hur samhället agerar och gör åt situationerna.

En bok handlar om korruption i Florida USA en domare som är köpt och det är mycket fakta men intressant för att se hur rättsväsendet jobbar och mörkar saker. Domare har med hjälp av rättsväsendet bland annat satt en oskyldig bakom galler och ska nu avrättas. Tänka er att bli avrättad för något du inte gjort samt veta att du kommer inte undan eller får någon hjälp för rättsväsendet är de som ligger bakom. Författaren är en före detta advokat innan sin karriär som författare. Detta är en berättelse men han har nog hämtat material från sina erfarenheter.

Sjukt men vår värld drivs av kriminella och köpta personer med viktiga poster. Det förekommer i alla länder fast mera i vissa länder.

Den andra boken handlar om Maffia kusten i Italien som ligger på ett strategiskt ställe geografiskt i Medelhavet för människosmuggling, trafficking, knarkhandel samt vapenhandel. Människor som vill fly från länder i Afrika där de blir utnyttjade vid transport av fula fiskar samt vid ankomst. De flesta kvinnor hamnar i prostitution och många blir dödade och ingen saknad och ingen får ta konsekvenserna av sitt agerande.

Min tredje bok handlar om en kultfigur som det har skrivits mycket om samt många filmer gjorts. Jack Uppskäraren (Jack the ripper) Boken är välskriven och tar med läsaren på historisk bakgrund om hur livet var på 1800 talet, innan 1888 när mannen började sina dåd. Jag tror att han hade redan dödat innan och författaren skriver om det också. Han berättar om att det var många kvinnor som dödades i slumområdet Est End men de flesta blev dödade av någon i deras närhet. Utsatta människor som levde ett tragiskt och fattigt liv.

Japp sedan en vanlig thriller av Maria Ljungstedt. Nu har jag påbörjat alla utom den. Det blir mycket att ta in och bearbeta men det blir samtidigt en avslappning från mitt eget liv med djupa tankar om livet och vad som komma skall framöver.