Okategoriserade

Vad kommer ta död på mänskligheten och hur fort går det?

Jag har tagit semester men vill göra ett inlägg om klimathotet där jag tycker de som är aktiva i fronten inte tar upp de viktigaste frågorna för vår verkliga överlevnad i den närmaste tiden. Lång text men viktig.

Allt prat om miljöhotet mot oss och vår jord är ett viktigt ämne att diskutera och ta upp på bordet. Vi måste börja inse allvaret vad vi håller på med och då gå in på de saker som vi verkligen blir utsatta för och som kommer ge ett negativt resultat snabbare än vad den globala klimatuppvärmningen gör som det är mest fokus på just nu.

Det är en het fråga och blivit liksom ett mode just nu, ett uppsving men håller det hela vägen till en förändring?

Först så vill jag säga att vi har en höjning och en förändring med det är inte vi som gör den utan det är evolutionen som hela tiden är i skapelsen. Vi bidrar kanske till en liten snabbare utveckling med koldioxid samt annat men vi får inte förglömma att jorden alltid har varit i olika faser och vår stund av människor här är bara en pytteliten tid.

Jorden kan ta död på oss inom några minuter och vi bryr oss inte om att hantera moder jord på ett respektfullt sätt utan pengaguden har oss i ett järngrepp. Vi utarmar och skapar stora sår i vår natur och omvärld. När kommer vi utsättas för negativa förändringar pga vårt handlande? Det har redan börjat men de som styr vill inte inse eller helt enkelt bryr sig inte.

Vi skövlar och kalhugger stora ytor för att tillverka saker eller för att odla andra produkter som inte vanligtvis växer där. Alla stora förändringar vi gör ger obalans i naturfloran samt mycket mera. Allt är skapat på ett så finurligt sätt för att flyta på men vi har lekt Gud inom många områden och gjort och gör en stor skada som vi snart får uppleva bakslaget av.

Ska vi prata om att vi behöver skapa en bättre tillvaro och för att mänskligheten ska överleva så behöver vi titta på många saker. I framtiden så kommer vi få svårt att föröka oss och könen blir skadade av alla gifter omkring oss. Den så kallade cocktail effekten som forskarna inte har några tillräckliga underlag ännu för pga att det är bara tiden som kan utvisa svaret.

Det är det vardagliga som vi utsätts för i vår närmiljö som skadar oss kroppsligt och mentalt som vi behöver aktivt göra något akut åt.

Det vi får i oss från maten som produceras i industrivärlden. Från hur de odlar gröda med giftiga bekämpningsmedel där insekterna dör som ska pollinera vår gröda, djuren som produceras i en snabb takt under dåliga förhållanden. De får tillväxthormoner för att växa snabbare än den naturliga tiden. Allt för att få en bra leverans nivå till den växande folkmängden. De blir ofta sjuka så de får antibiotika i förebyggande syfte. Alla dessa ämnen får vi i oss.

Alla mjölkprodukter där antibiotika används flitigt för kossorna får problem med juvren för de hård pressas för att skapa mera mjölk. Bönderna får ge själva antibiotika nu för att veterinärerna inte ska behöva åka ut så ofta till bönderna.

Slakten och transporter är under all kritik. Vi är omedvetna hur allt görs men det finns youtube klipp där ni kan se hur de stackars djuren föds upp samt förhållanden vid slakten. Jag har sett en del och gråter när jag ser hur de stackars djuren hanteras. Om vi vill ha kött på vår tallrik så ska de i alla fall hanteras med respekt och göras under bra förhållanden för alla djur. I kötthantering så har de i ämnen för att kött ska väga mera, hålla bättre, inte känna en skämd smak osv.

Det är hårresande att tänka på vad vi får i oss. Får inte förglömma all plast maten förvaras ifrån industrin till vår tallrik. Där maten drar åt sig ämnena från plasten.

I vår vardag där vi har gifter i hemmet, flamskyddsmedel som finns typ på allt från teknik, tyger osv, plasten som det finns ett giftigt ämne i som gör den mjuk och följsam. Det finns giftiga ämnen i allt från kosmetika, hårvård, oljeprodukter, läkemedel. färger, rengöringsmedel, pappret med en skyddshinna för att inte fett ska gå igenom, speciellt halvfabrikat. Färgämnen i kläder samt ytterligare till de som behandlas för att klara väder och vind bättre. Där fabriker i vissa länder släpper ut all produktionsslagg direkt ut i vattendrag utan någon typ av rening.

Våra vattendrag där sjöar floder och hav är nedsmutsade av giftiga ämnen samt en massa plast. I vissa länder släpper de ut soporna direkt i floderna för de har ingen sophantering i landet. Där djuren äter plasten för de förstår inte att det är oätligt och de dör en smärtsam död och vi skapar obalans i naturen. Plasten bryts ner i haven och det blir microplast också. Vattnet vi dricker idag är inte renat ordentligt för reningsverken kan inte idag filtrera bort allt. Vi får i oss microplast från produkter, antibiotika, p-piller, antiinflammatoriska, antidepressiva osv

Så undrar alla varför vi mår sämre och sämre i samhället. Naturligtvis är det flera faktorer med allt detta är en del av bovarna. Inte så konstigt när våra kroppar i evolutionen är kvar i grott stadiets tid när det gäller hur vi uppfattar livet och hanterar föda. Vi äter saker som rent sagt är gifter samt socker i överflöd. Vårt belöningssystem lyser som en julgran av alla smaker och upplevelser vi får men kroppen mår dåligt och den behöver verkligen inte allt detta för att överleva.

Hjärnan är inställd på överlevnad till vilket pris som helst och om vi har blivit fast i ett beroende så signalerar hjärnan direkt vid avsaknad att ta mera för överlevnad annars dör vi tror den. Därför har vi denna starka drift att villa tugga på mera, röka mera eller ta någon typ av droger legala eller inte.