Okategoriserade

Kan vi stoppa det ökande antalet våldtäkter i Sverige?

Varje dag har sin charm och utmaningar i livet som vi måste bestiga eller bara ta allt med ro. Idag så blir det en filosofisk dag med tankar och funderingar.

Idag tar jag upp ett hett ämne som det finns många åsikter och tankar om. Mitt är rent humanitärt och en sakfråga om ett problem som bara ökar i Sverige. Många blir oroliga att bli kallade rasister om att bara ta upp frågan  men jag anser att vi måste se fakta och inte blunda längre utan ta tag i problemet för alla som bor i vårt avlånga land SVERIGE. 

Tittade igår på Uppdrag granskning sommar på svt play och blir så fundersam och orolig över framtiden i Sverige. Kulturen inom polisen är att det är inte coolt att utreda våldtäkter samt att det är samma personal som ska utreda mord och våldsdåd. Så klart att det går före när de måste prioritera med personalens sakfrågor.

En berättelse från programmet där en ung kvinna klev fram och berättade om en händelse hon inte minns riktigt klart vad som hänt men var övertygad om att hon blivit våldtagen. Enligt utsago från myndigheterna så fanns det ingen riktigt berättelse och då inget ärende. Ärendet lades ner pga brist på bevis.

Svårt fall att göra en riktigt utredning på när kvinnan inte ville genomgå en gynundersökning för att bekräfta att det verkligen hade hänt en penetrering. I vilket fall som helst så var det ett sexuellt utnyttjande av en person som var helt utslagen. Var drar man gränsen?

Dessa frågor är svåra att dra en hård gräns på för vad är egentligen en våldtäkt? En riktigt penetrering eller sexutnyttjande, där offret ska utföra sexuella handlingar mot sin vilja under hot. Kvinnor som är helt utslagna av alkohol eller droger där förövarna bara tar för sig och tycker det är typ kvinnans eget fel.

De tog även upp i programmet om att det mest är män från andra länder som är överrepresenterade och den heta frågan är det en kultur skillnad och frågan om en annan syn på kvinnor. 

Det som inte får förglömmas eller tas upp är faktiskt att även män blir våldtagna men det pratas det tyst om. Det tycker jag är en skam för de far illa precis som kvinnor men många väljer att inte anmäla för de skäms över att de blivit utsatta av män som är förövare även där. 

Jag vet av egen erfarenhet att männen från andra länder läser av oss kvinnor på fel sätt för att de har inte mött kvinnor från västvärlden. Där vi är fria att göra som vi vill och lever precis som männen i samhället. Jag har skrivit om det en annan gång här och tar inte upp det igen. Gå tillbaka och titta på det gamla inlägget om ni vill läsa om det.

Vi kvinnor i Sverige ska inte behöva vara oroliga för att gå ut på stan och leva ett normalt liv. Ta tag i saken politiker och sköt ert jobb…