Okategoriserade

Skolan behöver en hemläxa. Göra om och göra bättre

Idag så tänker jag på mina sommarlov från skolan när jag var liten och tyckte tiden gick så långsamt. Idag springer tiden iväg och jag tycker det bara är typ fredagar.

När jag gick i lågstadiet i början så hade vi skoldag även på lördagar. Nu blev jag väldigt gammal, oj oj.. Det var ordning och reda på den tiden i skolan mot vad det är nu. Vi fick gå på led in i klassrummet ställa oss vid bänken och säga i kör. God morgon fröken innan vi fick sätta oss ned. Sedan spelade hon på en tramporgel en melodi, kommer inte ihåg om det var psalmer eller blandad musik.

Fröken satt med oss vid matbordet vid lunch och vi fick inte ta mat själva utan de serverade oss vid disken. Vi fick inte kasta någon mat utan äta upp allt och fröken såg till det och vi fick sitta kvar tills det var tomt på tallriken. När vi var klara fick vi gå till henne niga och säga tack för maten och killarna bocka naturligtvis.  

Vilka tider känner mig som en urgammal kvarleva ha ha. Men ålder är bara en siffra på ett papper. Kommer alltid låta mitt inre barn få leva och ha roligt.

Skolan idag är katastrof ingen respekt eller ordning alls. Jag har praktiserat på en skola som har elever från 4 upp till 9 klass. Oj vilka problem och jobbig tillvaro både för elever och lärare. Gamla takter skulle nog behövas för att få ordning och en bättre kvalité på utbildningen. Inte riktigt som på min tid kanske men något måste göras. En stor skolreform innan det är försent.