Okategoriserade

Skratt förlänger livet säger forskarna

Det blev en skön stund vid vattnet igår 🙂 Det kom två ridandes tjejer ner för att låta hästarna typ fot bada eller hov bada, ha ha. De plaskade omkring en stund och pratade med mig och red sedan tillbaka. 

Sedan kom det en kvinna med barnvagn som hade en hund med sig som kastade sig i vattnet och simmade runt, t om dök för att plocka upp något i vattnet. Så söt 🙂 

Alltså underhållen av olika aktiviteter och tyckte livet kändes på topp. Solen värmde, vattnet glittrade och full fart med båtliv ute på sjön. Det kunde inte bli bättre.. Men så kittlade det på baksidan av låret och jag är vaksam för olika kryp. Drämde till och kollade… OMG en fästing, fy sjutton… plockade ihop mina saker och gick hem. Det blev i alla fall nästan 3 timmar och det kändes skönt.

Idag nya äventyr i sommarens härliga väder. Ska fika med en kompis och snacka bort några timmar. Det blir en massa prat, skratt och funderingar över livets frågor. Att skratta förlänger livet säger forskarna. 

Att skratta varje dag är bra för vår hälsa. För det minskar stresshormoner, sänker blodtrycket, stärker immunsystemet och höjer sinnesstämningen. Det blir som en inre joggning för det höjer hjärtfrekvensen och vår energi användning ökar med 75%. Att skratta bara typ en kvart är nog för att göra stor skillnad. Får skratta mycket då så jag kan ta ett gott fikabröd till….