Okategoriserade

Arbetstillfällen sjunker och vi blir bara fler

Igår när jag skulle försöka sova vid 11 så var det ett himla väsen utanför. Jag drog upp rullgardinen lite irriterad och stirrade ut. 

Ute på ängen utanför där de slaget gräset för några dagar sedan. Så var det starka strålkastare från stora fordon som får runt för att plocka upp det torkade höet. Så det var bara att dra ner rullgardinen och gilla läget. 

Hmm tänkte då på förr i tiden när folk fick slå gräset förhand med en lie och efter samla ihop det på härssjor för att det skulle torka. Efter ett tag så fick de bärga in höet till ladan med häst och vagn. Då behövdes det många personer för att hinna med allt. Nu så var det några män typ 3 st som fixade en stor äng på en liten stund.

Men varför göra det sent på kvällen, suck

Förr så behövdes det många drängar och pigor på gårdarna idag så fixas det mesta snabbt med maskiner. Arbetstillfällena sjunker och vi blir bara fler och fler människor och vi ökar ännu snabbar än förr med tillväxt av personer från andra länder nu. Vi överlever mera sjukdomar och lever längre. Hur ska det sluta?

Vi blir för många människor ute i världen och arbetstillfällen sjunker när maskiner och robotar tar över mer och mer. Det kommer kanske hända något som gör att populationen sjunker i framtiden.