Okategoriserade

Står Europa inför ett nytt världskrig?

Vaknade tidigt idag men somnade sedan om med en trevlig meditations musik i hörlurarna. Skönt att bara glida iväg in i drömmarnas land med ljud från vatten, fågelkvitter och panflöjt.

Senare vid min frukost så ser jag nyheter om att judarna varnas i Tyskland att bära deras Kippa offentligt på vissa platser. Blir så arg och upprörd, VARFÖR är vi så dumma att repetera en historisk sak. Har mänskligheten inte kommit längre, helt sjukt.

De intervjuade en man i Sverige som sa att det kunde även gälla i Sverige. Enligt hans utsago så är det inte bra att gå ut med symboler i Malmö som visar att de är judar. Herre Gud människor skärp er. Låt alla få ha sin tro och leva i frid. Varför tvinga andra att tycka som de och hata andra som inte gör det.

Vi har under tiden från andra världskriget frågat… Hur kunde vi låta det hända som hände? Nu så har vi början precis som det började under 30 talet. Politiska partier som växer och får mer och mera röster som då. Hur ska detta sluta? HUR KAN VI LÅTA DET HÄNDA IGEN????

Jag blir som vanligt upprörd för det handlar om segmentering av människor. Antingen för hur de ser ut, kultur, vart de kommer ifrån eller religion. 

Enligt mig så finns det ingen rätt religion. Alla har rätt att tro vad de vill men att säga att deras är den enda rätta, blir jag arg över. Vi måste lämna respekt för andras tro och kulturliv. Det finns ingen tillbaka i tiden eller nu som kan säga att vår religion är den rätta från Gud…

Vem är Gud? Inte en man som kräver vissa klädkoder, könsstympningar, stena personer till döds, att kvinnor är underdånig mannen osv… Det är mänskligt påfund från kulturtiden religionerna skapades. Männen som jag kallar efterföljare som skapade de Abramistiska religionerna för det var inte profeterna. De lade grunden men inte helheten hur de ser ut idag. 

Vissa har starkt behov av att känna att de tillhör en viss grupp som de är övertygade om är bättre än andra. Varför behov av att känna det? De skulle bara veta, om de tog DNA test och kollade sitt ursprung så skulle de bli förvånade att vi är så mixade. De skulle kanske vara släkt med de som de hatar mest.. 

Hur ser framtiden ut för Europa? Jag är orolig och tror att det blir ett nytt krig, tyvärr. Skulle det komma en färgstark ledare nu i något av dessa partier så har vi samma fenomen som på 30-40 talet. 

Med sorg i mitt hjärta så säger jag. Jag tor att vi inte kommer klara oss undan denna gång i Sverige för vi har så mycket olika influenser idag som påverkar vår tillvaro.

Varför kan vi inte acceptera andras tro och leva i frid? Jag vet att vi är kvar i grottstadiet med ett starkt flockbeteende och vi skulle döda, kriga och hålla på i alla fall utan religioner, politik och andra åsikter.

När ska vi börja ta ansvar och förstå hur vi egentligen beter oss mot andra? Kliva ut ur mörkret och in i ljuset där vi är upplysta och inte längre okunniga om vårt ursprung, om att vi är från samma källa.