Okategoriserade

Stress är en stor farlig faktor för vår hälsa

Idag så blev det en sväng med vampyren och moppen i en dans runt i mitt lilla hus på landet.

Börjar med att lägga in en scen från Djungelboken som alltid får mig att le och skratta. Baloo som dansar loss för han kan inte hålla sig stilla när han hör den rytmiska musiken. Känner mig likadan när jag hör viss musik och kan helt enkelt inte stå still 🙂 ser mig själv som Baloo när jag glider in på dansgolvet på nattklubben och Bagerha är min kompis som vill hålla lite ordning på mig under kvällen 🙂 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YFcoC1FJOhA[/embedyt]

Lägger ut en video också om stress där dr Bruce Lipton pratar om hur den skadar våra kroppar. 

Vi är hårt programmerade från evolution att överleva, vår starkaste instinkt. Hjärnan jobbar hela tiden med att analysera och uppfatta faror som triggar igång våra stresshormoner för att klara av att fly och komma undan. Tillbaka i tiden så var det inte så mycket som gav oss stress men i vårt moderna samhälle så har vi många stressfaktorer. 

När hjärnan triggar igång stresshormonerna så stängs allt annat ner för att ha högsta prioritering i kroppen för så enkelt som överlevnad till vilket pris som helst. Saker som immunförsvaret blir sämre, cellerna förnyar sig inte osv.

Han berättar att innan en transplantation av ett organ så ger de patienten stresshormoner för att immunförsvaret ska försvagas för att inte attackera det nya organet. Hade inte en aning om det, vet bara att de måste inta medicin resten av livet för att inte kroppen ska attackera organet.

Det får mig att förstå hur starka dessa hormoner är och hur vi försvagar oss när vi är i stress nästan dygnet runt. Vi åldras i förväg och skapar en massa sjukdomar i kroppen som läkarna skriver ut mediciner för. Där situationen blir ännu värre för vi får biverkningar av all medicin. Det blir som en ond cirkel. 

När vi bara behöver lära oss att hantera vår stress och börja chilla. Typ som meditation, yoga, gå på massage. Släppa alla krav och börja inse att vi kan inte ha koll på allt och livet är som det är. Uppgångar och medgångar alltså roller coastern… 

Lyssna på Bruce för han förklarar det bättre än mig. 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kIamQavfHAk[/embedyt]