Okategoriserade

Miljöfrågor som fastnar i halsen på politikerna, vet inte svaren

Vaknar och känner mig utvilad efter en natt med en massa konstiga drömmar. 

Idag blir det en tur in till Uppsala för ett möte och ett snack med politikerna i valstugorna. Tycker det är så roligt att ställa jobbiga frågor som de inte kan svara på, he he

Vill ge dem utmaningar och inte bara stå och prata floskler om hur de ska jobba med miljöfrågorna. Sist när jag var inne i stan så pratade jag med en representant från KD. Hon pratade om att bygga ut och behålla kärnkraften och jag ser med förvånade ögon på den unga kvinnan med rödmålade läppar.

Jag ställer då frågan om hur de tänker på i framtiden om att ta hand om restprodukterna som idag förvaras djupt nere i gruvor. Har läst för länge sedan att vi även tar emot avfall från andra länder, hoppas inte i dagsläge. Andra länder dumpar och har dumpat det på alla möjliga ställen under många år. De tänker nog om vi inte ser det, så finns det inte… eller?

Googla om hur vi hanterar det i Sverige. Tydligen äger Vattenfall våra kärnkraftverk idag enligt wikipedia.

Jag tänker då men va sjutton.. Vi människor/företag kan bidra med att dra ner på all neonskyltning, allt vi inte behöver för en trygg tillvaro. Det är massor med ström som går åt till onödiga saker. Tänk på alla storstäder som lyser som en julgran i flera timmar. Jag tycker det är en skam att missbruka energi på det sättet. Jag tänker globalt för vi måste alla bidra med att sänka vår energi förbrukning. 

Kvinnan kan inte svara på frågan hur de förvara avfallet utan frågar en representant från moderaterna som står bredvid oss och lyssnar. Han kan inte heller svara med ett rakt svar. Idag kommer jag gå till miljöpartiet och socialdemokraterna och ställa frågor om kärnkraften.

Ha en trevlig dag

Livet är ett äventyr och ditt är roller coastern som står där högt ovanför marken på ett nöjesfält. Ta en åktur men håll i dig i kurvorna och njut av stunden/nuet för det är ditt liv.