Okategoriserade

Mötte Higgs, inte fysikern utan en härlig hund som fått namnet efter honom

Idag är en ny dag med nya möjligheter och friska vindar så håll i rodret och styr dit du vill komma. Låt ingen annan hålla kursen utan se mot horisonten och känn pirret i magen för en ny dag är kommen. 

Mötte igår en gammal man som var ute och styrde längs vägen med sin rollator. Mannen fick väldigt stor draghjälp av sin Golden retriver och jag blev orolig att mannen skulle fara omkull när hunden drog så väldigt för han ville komma och hälsa. Kopplet var fastbundit i rollatorn som lättade från marken och dinglade i luften. Oj oj

Det blev att jag stannade och gav hunden sin chans att hälsa och lugna ner sig. Det slutade med att den äldre mannen och jag hade en djup konversation om livets frågor. Det började med att han berättade att hunden fått sitt namn efter nobelpristagaren Higgs. Fysikern Peter Higgs som fick Nobelpriset i fysik 2013 tillsammans med Englert. Motiveringen för den teoretiska upptäckten av en mekanism som bidrar till förståelsen av massans ursprung hos subatomära partiklar. Vissa kallar den för Guds partikeln.. 

Vi fortsatte att prata och landade på existentiella frågor om livet, Gud och religioner med all historia. En välutbildad akademiker som hade jobbat på Uppsala Universitet, kommer tyvärr inte riktigt ihåg allt glasklart med vad. Han berättade att hans fru är teolog och då kunnig i bibliska frågor. Kände mig nöjd och stimulerad av vårt samtal när jag traskade hem till mitt lilla hus.

Vi möter det vi behöver för stunden och för mig är det att möta likasinnade som är intresserade och kunniga inom de områden jag älskar att filosofera över och prata om. 

Tacksamhet