Okategoriserade

Är andlighet svaret på god psykisk hälsa?

Livet på landet är underbart, rogivande och helande för kropp och själ.

Igår så knackade det på min dörr mitt på dagen och jag skuttade upp från min säng där jag satt och skrev för stunden. Vem kan det vara?

Öppnar dörren och där står en man och en kvinna som jag ser direkt vilka det är. Så jag frågar är ni Jehovas vittnen? Ja blir svaret naturligtvis, de ser frågande ut. Jag talade om direkt att jag inte gillar religioner som endast handlar om makt, politik och pengar. Ett färdigt paket som vi måste följa för att få komma till paradiset när vi dör. 

Det hela slutade med att jag pratade och de lyssnade. Jag berättade saker om historien kring Jesutid och tiden kring när kristendomen skapades samt mycket annat som de inte hade en aning om. De fick lära sig nya saker och kanske en del som fick dem att börja fundera över om hur vi människor är skapta och fungerar.

Jag sa till den, med all respekt men är ni inte lite gammeldags i tänket kring Jesus och starten till allt liv. Jag frågade också då. Vem var Jesus? De svarar direkt Guds son men jag undrade hur de såg på honom som person. Det blev svävande svar och det verkar som de svarar bara med inarbetade svar från deras “sekt” en av många olika inriktningar från kristendomen. 

Det vi kom fram till är att mänskligheten behöver andlighet. Men vad är då andlighet? Det ordet tolkas på olika sätt beroende på vem du frågar. Det som behövs göras är att damma av det gamla tänket och se med nya ögon på vilka vi är och hur vi är ett med alltet. 

Vi behöver öppna upp våra ögon och se vårt ansvar inför helheten och börja älska oss själva först och främst. Förstå att det vi gör mot oss själva gör vi mot andra och det vi gör mot andra gör vi mot oss själva. Det vi gör speglar av sig ut i universum som reflekterar tillbaka det vi skapar med ljud, ord och tankar. 

Vi alla är som ett kugghjul till hela skapelsen och om vi mår bra så lirar maskineriet på utan problem men om vi hankar efter och mår dåligt så blir det som ett gnisslande i helheten. 

Ta hand om er och tänk på hur ni agerar mot er själva och de ni möter i livet.