Okategoriserade

Dödande i religionernas namn är oacceptabelt

En ny dag som går mot kvällen och ytterligare en dag närmare döden. Jag brukar säga det med en glimt i ögat. Det är ju sant och jag gör bara ett konstaterande.

Vi vet aldrig när den sista dagen är kommen och tur är väl det. Därför bör vi ta reda på varje dag och göra det bästa av varje minut. 

Bombdåden på Sri Lanka är så onödigt och galet. Har inte satt mig riktigt in i hela händelsen och jag vet att vi inte får reda på den rätta sanningen heller från massmedia. De ger oss det de vill att vi ska tro, vad medvetna om det.

Att det bråkar mellan religioner är helt uppenbart men varför och den riktiga anledningen kommer kanske inte fram. En del brukar säga om det inte fanns religioner så skulle vi inte bråka och kriga men…. Vi skulle hitta en annan anledning. Det handlar om att vi är olika personligheter i en flock som ska hålla sams med alla olika åsikter och tycken.

Om vi nu tittar på en schimpansgrupp så har de alla våra beteenden som vi gör i ett samhälle. Jag säger inte nu att vi är apor utan likasinnat beteenden i grupper. De har en alfahane och en alfahona, de bråkar om allt för överlevnad, utför mobbing med våld och utanförskap, de våldtar, använder sex för att få en bättre plats i flocken, hanarna drar iväg tillsammans för att bråka med andra grupperingar, de även dödar och äter upp fienden.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=a7XuXi3mqYM[/embedyt]

Med detta vill jag säga att vi skulle bråka, kriga och bete oss illa utan religioner. Vi är kvar i grottstadiet med flockbeteende i evolutionen. Vår teknik värld går fortare fram än våra biologiska kroppar i evolution. Vi har större intelligens än aporna men hur använder vi den?