Okategoriserade

Följer vi logik eller våra känslor i livet?

Vart tog våren vägen? Känns riktigt grått och kallt idag och vill helst inte gå utanför dörren.

Idag blir ett kort inlägg för jag kommer lägga ner mer tid på mitt skrivande när det gäller min bok samt annat skrivande. 

Här är ett youtube klipp där Marisa Peer pratar om att vara logisk eller emotionell i livet. Vilket vinner tror ni? Hon säger att det är alltid det emotionella som vinner och det är nog så sant. Vi styrs mest av våra känslor och backar många gånger från saker som vi kunnat få uppleva eller chans till att utvecklas på grund av rädsla.

Det är vår hjärna som alltid kalkylerar efter faror som är hårt inarbetat från evolutionen. Blir vi medvetna om att den håller på med sitt räknande varje sekund så har vi valmöjlighet att ta andra beslut. Välja logiskt istället för att följa rädslor som bromsar oss i vår utveckling. 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=3CZgF9h6Lys[/embedyt]