Okategoriserade

Tonåringar som revolterar mot sitt biologiska kön i tidig ålder

Oj det blev inget inlägg igår, sorry.. Var iväg och handlade mat som är så tråkigt men ett måste. MEN också en känsla av tacksamhet att det finns mat i våra affärer av överflöd. 

Bo på landet innebär längre sträckor till allt och utan bil så blir det en större plan och utflykt än med en bil som skulle underlätta allt. Behöver nog en bil till hösten.

Jag lovade i förrgår att skriva om varför det kan ha blivit en sådan stor snabb ökning på unga som vill byta kön. Det pratas tyst om detta och även ännu mindre om de som ångrar sig. Det går så långt ner som till 12 års ålder för de som vill korrigera sitt kroppsliga kön. Jag blir alldeles chockad över att vården inte har bättre underlag för denna stora förändring utan låter dessa unga förvirrade själar byta kön innan de kan ta ett viktigt beslut med en mogen hjärna. 

Såg på programmet Uppdrag granskning som jag skrev om tidigare. Hur kan samhället tillåta att så unga får ta ett sådant viktigt beslut och i vissa fall även utan föräldrars samtycke. Det är så viktigt i andra frågar att föräldrar ska vara informerade och godkänna saker upp till myndighets ålder, 18 år. 

Jag skrev i förrgår om att våra hjärnor är inte färdig utvecklad förrän typ 25 års ålder. Det vet läkarkåren och forskarna och hur i sjutton kan de då tillåta politiker att godkänna och införa i våra lagar att det är ok att byta kön i så tidig ålder. Hjärnan mognar från nackloben och framåt och i de främre delarna sitter mentala förmågor som planering, riskbedömning och medkänsla.

Den hormonella explosionen som börjar typ i 12 års åldern och i kombination med hjärnans omogenhet kan få allvarliga konsekvenser om inte vuxenvärlden ger support och vägledning. De unga behöver de vuxna för styrning men för mycket kan leda till revolter. I Norge har de märkt att de unga som kommer till dem för korrigering har oftast någon typ av problem med psyket. Det säger inte att alla har det men de flesta.

Det här fixar tonåringar sämre:  empati, riskbedömning, reflexion, planering,  kontroll av känslor/beteende och prioritering.

Ungdomarna är förvirrade och hjärnan får flipp ibland av allt omkring dem. Det samhälle ungdomarna växer upp i idag påverkas av många områden. Könen planas ut, vad är egentligen manligt och kvinnligt? Är det kläderna, håret, kroppsspråket? Vem sätter normen till dessa skillnader? Modebranschen, historien, kulturen eller religionerna? 

Nu kommer jag ta upp saker som är under forskning eller redan finns bekräftat på men ingen tar upp det eller de samarbetar inte över sina områden.

Vi har miljögifter i våra kroppar från 70 talet som vi fört över till våra barn samt som vi har omkring oss i vår vardag nu, där speciellt de små får i sig mycket av. Det blir för långt att skriva om här men titta på en dokumentär som heter Underkastelsen samt en uppföljare. Det är skrämmande att inse hur illa det är. Där förklaras hur miljögifterna påverkar våra kön och att vi blir mindre fertila. Det som kommer ut i vårt dricksvatten som ska ha renats, men där finns kvar sådan som inte går idag att ta bort som påverkar vårt kön och hälsa. Titta på den….

Enligt läkaren och professorn Annica Dahlström i histologi och neurobiologi, så sitter könet i vår hjärna. Ett hett ämne att diskutera. Det avgörande steget i vår utveckling tas redan i 8 – 10 veckan i graviditet. Det är då våra könshormoner formar fostrets hjärna. Hon tar även upp andra heta ämnen om manliga och kvinnliga hjärnor. Intressant läsning. 

Det som bestämmer hur hjärnan blir enligt Annica är könshormonernas påverkan på fostret. Testikelanlagen producerar testosteron som går till hjärnan och gör den manlig. En väldigt stressad gravid mamma får högre nivå av manligt hormon i kroppen och påverkar även flickfostrets hjärna till att bli manligt. Dessutom kan flickan själv ha något fel på binjurarna och producera för mycket testosteron som kan ge en manlig hjärna också. 

Oj, det blev ett långt inlägg men det finns så mycket att säga omkring detta ämne. Mitt svar varför vi får fler personer som inte känner sig bekväma i sin kropp har många svar och ett könsbyte är inte alltid den bästa lösningen, speciellt inte i unga år.