Okategoriserade

Religion ett fängelse för din själ att kunna utvecklas

Nu börjar det likna något här hemma, saker kommit på plats men inte allt ännu. Det kommer bli så bra och jag storm trivs i mitt lilla hus på landet. Väntar bara nu på att våren ska ta mera fart.

Har många tankar och funderingar kring det jag vill tala om för er.  Jag vill också komma igång med mitt andra skrivande. När jag har bott in mig mera så blir det mer tid över för det sista på min bok.

I min bok så tar jag upp många ämnen som är heta och ifrågasättande. Ett ämne är religion som jag tycker är en hjärntvättning i vissa fall. Människor får inte välja utan tvingas att tro det som styr i landet.

I Sverige är vi tack och lov som jag brukar kalla det en light version av katolicismen. Vi är protestanter som skapades på 1500 talet av den tyske munken Martin Luther. Vår svenska kung Gustav Vasa tog bort katolicismen i Sverige  på 1500 talet. Han gjorde en stor reform i Sverige och den 6 juni, vår nationaldag var när han blev utvald till Sveriges konung av riksdagen i Strängnäs 1523. Han införde också arvmonarki som menas att den förstfödde sonen ska överta kronan från sin fader. Idag har vi den förstfödde oberoende på kön. 

Jag börjar bli lite trött på allt trams kring kungahus och kungligheter faktiskt. Det är gammalmodigt och vi borde gå vidare och skapa ett mera jämlikt samhälle, säger jag som kan vara släkt med kungahuset genom min morfar. Hans far kan ha varit Gustav V men gör det mig någon skillnad?? Nej.. 

Tillbaka till religioner som jag tycker också är gammalmodiga och behöver uppdateras och finslipas för de som fortfarande vill tro på dessa berättelser. Jag har svårt att förstå att människor kan tro på jungfrufödelse som är en berättelse som efter skapats av efterföljarna som jag kallar dessa män.. JA för det är bara män. Religioner är skapta av män för män där kvinnan har en biroll i livet.

Nej nu så ska vi alla ta plats och skapa en mera balanserad tillvaro mellan könen och allt nytt som kommer upp när det gäller köns fråga. Det kommer bli mera personer framöver som har svårt att hitta sin identitet och påverkas av allt runt omkring. Våra hjärnor är inte färdigutvecklade förrän mellan typ 20-25 års ålder. Alla beslut som tas innan är inte uttänkt av en rationell person utan är fortfarande i en process att utvecklas. Just nu så tar Uppdrag granskning upp frågan om att byta kön i unga år. 

Skriver om det imorgon, Ha en trevlig mysig fredag alla där ute i vimlet. Ta hand om er väl och acceptera vem du är och älska ditt lilla barn inom dig.