Okategoriserade

De tickande bomberna vi har ute ibland oss i samhället..

En ny dag med nya utmaningar och möjligheter. Ibland så undrar jag hur sjutton kommer samhället och världen ha för framtid…

Shoppingen höll på sluta med att jag segnande ner på golvet inne på Rusta. Inte bra.. men samlade ihop med hjälp av personalen, återigen tacksamhet. Tog mig till busshållplatsen senare och hem. Envishet och mental styrka kan ibland sluta med att kroppen lägger av helt. Efter flytten, fullt fokus på bara min hälsa inget annat, har lovat mig dyrt och heligt. Bloggen kommer jag fortsätta med…

Tittade igår på dokumentären om Josefin Nilsson från svt. Blev så arg och bedrövad över hur en person kan få härska omkring och skada andra både kroppsligt och mentalt utan att samhället och de omkring gör något. I de här fallen så är kvinnan medberoende och kan inte se klart över sin situation.

Andra menar på… det är väl bara att gå, hur svårt kan det vara… Men denna terror byggs upp och kläs av enda in på benen, psykisk terror först sedan kommer slagen. Förövaren får det att se som det är deras fel att de blir slagna och illa behandlade.. Självkänslan är omintetgjord totalt, all mänskligt värde är bortblåst. 

En stor fråga som kommer nu… VARFÖR BEGÅR DESSA MÄN SÅDANA HEMSKHETER UTAN ATT ENS BLINKA OCH TYCKA ATT DE GJORT NÅGOT FEL?

De drivs av ett stort hat inom sig som är som en tickande bomb. När de måste bete sig så kan de visa upp en fasad men inom dem sover denna demon som brakar loss om det inte går som de vill. Att denna man är en skådespelare förklarar för mig att han tappat bort sig själv totalt i alla olika roller han spelat. Han spelade på Dramaten “så tuktas en argbigga” passade väl honom ypperligt. Skulle kunna förklara djupgående vad som kan skapa denna typ av person men blir för lång text. Tar upp detta problem i min pågående bok. 

Det är något djupt inom honom som skapat denna gestalt som det finns flera av där ute, män som kvinnor, flest män dock och inom alla samhällsgrupper. Tyvärr så tror jag att det kommer bli flera av dessa om vi inte vänder trenden som vi har nu i samhället med synen på kvinnan och mannens roll. Där vi har idag blandad syn på kultur, religion och kvinnosyn. Vi ska inte gå bakåt i historien utan istället skapa en balanserad tillvaro för kvinnor och män. 

Vissa är så skadade i deras psyken och hjärnor att det inte går att fixa men ska de få gå omkring som tickande bomber och förstöra andras liv på vägen? Det måste skapas en annan lösning för både offren och förövarna. 

Det finns mera jag läst om nu som jag har blivit upprörd över men får ta det senare en annan dag.