Okategoriserade

Rockefeller street smart man som använde sig av monopol

Idag blir ett kort inlägg för jag mår inte så bra och behöver vila. Men nämner ett hett ämne som är stort och behövs gå grundligt tillväga. Vill inte komma med fel information. 

Det handlar om familjen Rockefeller och hur de byggt upp sin förmögenhet. Street smarta män med låg utbildning. De kom in i en tid när stora förändringar var på gång och tog tillvara på möjligheterna. De skapade monopol och på grund av det blev de rika som troll. Grundare till Standard Oil. De byggde även upp flera affärsinriktningar. Olja, tågrälsen byggdes ut och allt transporterades med tåg, gruvor som startades, banker osv…

Ingen person i världen har lyckats komma förbi deras förmögenhet. Med det så har de haft och har stor inflytande inom den ekonomiska och politiska världen. Läs på om denna familj och inse deras makt..

Monopol betyder att en enskild aktör eller grupp kontrollerar hela eller nästan hela marknaden för en viss typ av vara eller tjänst.