Okategoriserade

Herr Valentin på besök från mytomspunna sägner

Vill börja med och säga till alla en Trevlig Valentin dag.

Hoppas ni får en skön och mysig dag utan att få stress över att ni inte har någon hjärtevän. Denna dag är en symbol för kärlek till oss själva i första hand, sedan till en eventuell partner samt familj, vänner och till alla som finns på vår planet.

Varför firar vi Valentin dagen? 

Valentindagen har sitt ursprung redan från 200 eller 300 talet. Sankt Valentin eller Sankt Valentinus kommer från tre olika personer som dog martyrdöden. Det är oklart vilken av dem som gett upphov till minnesdagen den 14 februari. 

Den kanske mest kända är nog en präst från antikens Rom. Sankt Valentin är Valentinus. Han lär ha halshuggits den 14 februari 269 e.Kr under kejsar Cladius II förföljelse av kristna. Han valde martyrdöden istället för att avsäga sig sin tro. Hans brott var att han skulle ha vigt kristna par.

Det finns många mytomspunna sägner om denna Valentin….

Nu så har den kommersiella marknaden gjort stor business av det och ytterligare en händelse där vissa som är väldigt ensamma mår dåligt denna dag. För det är så mycket fokus på att det ska gälla endast mot en partner.

Lev med kärlek i ditt hjärta och känn in den starka kraften som fyller dig med kärlek. Den viktigaste kärleken är till dig själv. Sätt aldrig upp den utanför dig själv får om den personen försvinner av någon anledning så kraschar din tillvaro. 

Njut av dagen och le mot alla du möter idag.. 

Lovade att skriva om idag hur det är möjligt med att healing kan hjälpa oss. Gör det imorgon istället, Kramar