Okategoriserade

Hong Kong på snabbvisit i Knivsta

Vilken dramatisk temperatur skillnad, kallt massor med snö och idag så tinar och slaskar allt nästan bort. Tycker om när det försvinner och känslan att vi går mot en vår är underbart.

Tog en fikastund med en semla idag igen och läste i min favorittidning Illustrerad Vetenskap. En artikel handlade om de olika religionernas start och en kort sammanfattning. Blev väldigt förvånad fick se att det finns en religion, som de kallar sig, Jediism som uppstod efter de första Star Wars filmerna som först var en fanclub. Lärt mig något nytt idag 🙂

Min yngsta son ringer från Hong Kong för att höra hur det var med mig idag. Tänk att kunna prata med någon på andra sidan jordklotet och det hörs som han var alldeles nära. Helt fantastiskt 🙂 dagens teknik är underbar men naturligtvis på gott och ont. Men jag ser helst på fördelarna med internet och med möjlighet till snabbt informationsutbyte osv…

Mina föräldrar hade en kompis på Hawaii och 1975 så ringde hon och vi pratade då via satellit. Det blev ett eko efter varje gång vi sa något så den andra personen fick vänta med att prata tills det lagt sig. Samtalet tog lite längre än vanligt men helt fantastisk vi pratade med en person på andra sidan jordklotet. 

Snart är det dags för att göra en god middag och njuta av fredagsmys. Ha en trevlig kväll och var rädda om varandra och er själva. Gå inte med på något som ni inte vill göra utan sätt dina gränser. Det är kärlek till dig själv