Okategoriserade

En kram tar en minut men höjer oxytocinet till ett bättre välmående

Minus 17 i morse inte roligt man kan hålla sig för skratt. Får meditera om att jag är i ett varmt land gåendes på en härlig sandstrand och hör hur vågorna slår mot stranden. 

Igår gick jag en promenad i djup snö både utanför dörren samt på den stora ängen jag gick över på hemvägen blev en rejäl motionsstund och test på mitt tålamod. Ville sätta mig ner efter halva vägen men gick ju inte i den djupa snön.

Ni ser hur lång sträcka jag gick i den djupa snön. Tomtefar träffa jag på som stod där helt nerfrusen 🙂 trodde han hade åkt tillbaka till nordpolen, ha ha

Idag ska jag vara flitig med skrivandet och andra saker som jag behöver göra. 

Dagens tema blir om kärlekshormonet, Oxytocin som är viktigt för att skapa relationer, tillit, kärlek, omvårdnad, moderskänslor och sexuell upphetsning. Utan hormonet blir det ingen orgasm det påverkar hela vår sexlust. 

Ju mera vi har desto mindre stress, depression och ångest. Kan vara en av anledningar att människor mår dåligt för vi lever ensamboende mycket och singelliv när vi är skapta för flockliv. Där det förekommer mycket omvårdnad och närhet. Det kickas igång genom typ all vänlig beröring, från din partner, vänlig kram från vänner och barn, sällskapsdjur som vill kelas och mysa. Kroppskontakten är viktig för alla för att få må bra. Vi är flockdjur och behöver varandra för en god överlevnad.