Okategoriserade

På efterfrågan så skriver jag mera om mitt första inlägg

Mitt första inlägg är det som är mest läst när jag går in och tittar på statistiken. Har blivit ombedd att skriva mera om det och då från engelsktalande personer. Nedan mitt första inlägg…

“”Först lite om var vi står i samhället och världen. Mänskligheten tillbaka i historien har skapat en mall som vi ska följa för att passa in med massa traditioner, dogmer, religioner, politiska åsikter och många fördomar om andra personer och folkgrupper osv. Vår livshistoria på vår planet har haft många mörka perioder och vi lever i en förljugen värld för de som styr låter oss inte få veta sanningen. Det är dags att vakna upp och ta tag i rodret till våra egna liv, vår tillvaro och sluta vara slavar på grund av historien som ändå är så illa tilltygad av de som styrt i dåtid och styr i nutid””

 

Att skriva om allt i ett inlägg blir lite svårt för det är många ämnen som jag berör i inlägget. Den första kommentaren är att vi skapat en mall som vi ska följa för att passa in..

Mallen är skapat av ledare som ville styra i världen och använt sig av våra rädslor och gör än idag.  Den starkaste instinkten vi har är överlevnad och hur vi är in grupperade i flocken från grott tiden som vi fortfarande är kvar i evolutionen. Där finns ledartypen, rebellen, följaren och de som har vissa personlighetsstörningar osv. De som det finns flest av är följare och de vill följa och inte leda eller skapa oreda. De söker sig till ledartyper för de behöver någon att följa. Ledaren håller ihop folket, rebellen skapar nya förutsättningar och följaren är den som underhåller det som skapats.

Nu så kommer det till ledarna som inte alltid tänkt på folket utan sitt eget giriga ha behov att äga styra och få sin vilja igenom. Alltså individuell personlig fråga och makttvister mellan kungar och kejsare. Många, vi kan nästan säga alla ledare har någon typ av personlighetsstörning, genetiskt eller beteendemönster. Det är skrämmande när man kommer på denna tanke och en förundran att vi inte gått under redan i världen. Det är väl för att de har haft och har förnuftiga personer runt omkring dem som bromsar den utvecklingen.

Kring starka ledartyper flockas det alltid personer som ser upp till dem och vill vara i deras gunst och lyder minsta vink. En del eldar på deras åsikter och är ja sägare. Många förundras varför ingen ser allt det som händer när det har gått överstyr. När människors värde sänks och blir behandlade på ett omänskligt sätt. Vi har varit barbariska och är fortfarande det och det är som jag berättat om tidigare, vårt flockbeteende där grottmänniskan är hårt inprogrammerad i våra gener.

För att skapa en bra sammanhållning för folket och få dem att lyda så behövs något starkt som de kan följa, luta sig emot och känna en gemenskap tillsammans med andra. Där kommer religionerna in och traditioner för att få oss känna en samvaro med andra. Lugna ner pöbeln som de ser oss som styr i världen. Vi är starka tillsammans och de vet att de måste hålla oss lugna och balanserade. De ger oss regler som de säger Gud valt att förmedla men hur kan vi vara så säkra på att det är guds ord och inte bara vackra och krigiska berättelser från dåtidens liv och leverne. Profeter kom och berättade om saker som efterföljarna använde sig av för att styra över oss. Skrämma oss till lydnad och få oss att känna oss speciella och utvalda samt de som inte följde just deras väg blev illa behandlade, dödade och sedda som orena osv…

Mallen är lagd i det stora men sedan kommer lagarna som samhället sätter upp samt de oskrivna lagarna om att följa. Visst det behövs lagar och regler för vi är ett rätt primitivt folkslag och behöver rutiner. När ska vi vakna upp och skapa en bättre tillvaro för oss och för vår framtid våra barn.