Okategoriserade

Har du chip på ditt kort? skaffa speciell plånbok

En ny dag som jag vaknar upp till med feber och känner mig hängig, Fy sjutton

Fick veta av en väninna idag att hon blivit utsatt för kortbedrägeri, inte roligt. Jag blir så upprörd över att det finns människor som lever på att stjäla från andra. Ska börja med att köpa en speciell plånbok och nu redan på fredag. Ska även höra med banken om hur jag mera kan skydda mig om de har regionsskyddet samt en speciell spärr som jag bara kan öppna vid transaktioner och stänga när jag är klar. Då kan de inte komma åt mitt konto.

Tragiskt och skrämmande att det går så lätt att kapa ett kort. Jag har chip på mitt kort och tycker det är så smidigt att betala med det men då behöver de bara passera mig på stan och kan då snappa upp mina uppgifter men inte CVV koden. De kan ha en avläsare i väskan och kan vara så liten att den får plats i en handske. Ny plånbok blir det på fredag, jajamensan 

De största kapen görs online på hemsidor där de inte kräver CVV koden som finns utomlands. De största kapningarna görs på amerikanska hemsidor samt jag tror att de skapar falska företag där betalningen hamnar rakt ner i deras fickor. 

Idag ska jag lyssna på en föreläsning klockan 2 ska bli intressant. Om att ta bort blockeringar vi kan bära på som gör att vi inte kan komma vidare i livet och utvecklas till den verkliga person du är med alla potentiella förmågor.