Okategoriserade

Upplysningens tid är på väg

Solen är framme idag, härligt att få lite ljus på oss och känna lite grann att våren är snart här. 

Ser fram emot att det blir ljusare och ljusare för varje dag nu. Tycker däremot inte om de ljusa sommarnätterna. Vill ha mörkt på kvällen med en svart natthimmel med den vackra stjärnhimlen. Har ända sedan jag var liten tittat ut i universum och förundrats. Gör det ännu idag och liksom längtar till något som jag inte kan sätta fingret på.

Universum och hur allt är uppbyggt är en stor fråga och har kittlat många människors intellekt tillbaka i tiden, sedan vår existens startade. Hur och när har vi inte kommit fram till med en säkerhet ännu, utan vi fortfarande spekulerar och förundras. Många tillbaka i tiden som sa något som kyrkan inte kunde acceptera eller som inte passade in med de heliga texterna blev eliminerade, bannlysta eller inlåsta på mentalsjukhus. Tack och lov så har vi kommit längre och kyrkans makt blivit svagare. 

Galileo nedan på bild fick bland annat för sina påståenden att jorden inte är universums mitt utan solen och sina läror knäböja vid 70 års ålder inför inkvisitionen och avsvära sig sina läror. Han dömdes till husarrest under resten av sitt liv, och hans böcker bannlystes. Denna kyrka, Grrrrr

Det är därför det skapades organisationer där de smarta och tänkande fått tala om vissa tankar och upptäckter i tysthet förr. Jag hoppas att inom snar framtid att det kommer släppas ut mera information om saker som tystats ner för att de inte passar in med de gamla texterna eller för att inte skrämma upp eller skapa oro bland oss vanliga. 

Det är dags för upplysningens tid och inte hålla tillbaka en utveckling som inte går att stoppa.