Okategoriserade

Många barn far illa och de vuxna vänder bort blicken

Hade svårt att somna igår, John Blund ville inte komma och strö sand i mina trötta ögon. När mina barn mår dåligt så är det svårt att koppla av och relaxa för en skön natts sömn. 

Barnen som vi ska måna om och hjälpa till en bra tillvaro är inte alltid lätt när det kan hända saker som vi inte alltid kan styra över. Mitt hjärta gråter när de mår dåligt, hur gamla de än blir så är de mina fina barn. 

För några dagar sedan så såg jag en dokumentär om barn som inte går till skolan. Det är tragiskt hur vi behandlar våra barn och ungdomar i samhället för att tvinga in dem in en färdig mall. De som bestämmer har en färdig policy som inte passar alla för vi är unika individer och behöver olika hjälp för att utvecklas bra. När ska de inse det och börja förändra skolan till ett rättvist skolsystem för alla speciella och fantastiska barn. 

Skolan som är skapt nu är för de som finns mitt i mellan att kunna ta in kunskap och bearbeta det på ett bra sätt men så har vi de olika personligheterna och många har idag svårt med koncentrationen och ta in information bra. Det beror mycket på hur vi har skapat vår värld med dålig mat och alla gifter vi får i oss från vår vardag samt de stora krav på att just passa in i mallen. 

Vi har många med mindre begåvning eller någon typ av störning och de barnen har inte en chans att få komma ikapp och hamnar utanför samhället. En del börjar använda droger för att medicinera sig själva. För att slippa känna ångest och denna hopplösa uppgivenhet. Att få känna för stunden att allt är nog bra ändå. En falsk glädje som blir en falsk kemi i hjärnan som de sedan sitter fast i och blir en ond cirkel som är svår att ta sig ur. Speciellt om de också har beroende hjärnan och ett inarbetat beteende från familjen. 

Lyssna till Elvis när han sjunger in the ghetto

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2En0ZyjQgU4[/embedyt]

Våra barn, vår framtid blöder och har det svårt och de vuxna vänder bort blicken för de vill inte se verkligheten. Speciellt nu när alla tror att alla andra har det fantastiskt i juldagarna men många sitter faktiskt ensamma eller har knappt någon mat eller verkligen inte råd med julklappar. Barn som är oroliga för julen istället för att se fram emot en fridefull jul med god mat och julklappar. 

Idag är det lördag och en vecka snart kvar till jul och en vecka kvar på detta år 2018. Ha en underbar dag njut av de små stunderna, en kopp fika med en lussebulle, en pepparkaka och kanske lite varm glögg. 

En stor kram till er alla där ute i vimlet av olika liv