Okategoriserade

Skratt förlänger livet så tillåt dig att skratta mycket

Alla behöver en vila ibland och jag tog en igår från bloggen. 

Igår så hjälpte jag en väninna att utföra ett uppdrag där hon behövde lite support. Allt gick bra och sedan blev det en sväng på stan för att känna in juletid. Alla juleljusen glittrade så fridfullt och människor rusade omkring på gator och torg. Julstress som jag håller mig borta ifrån. 

Vi gick till ett fik och smaska i oss ett gott fikabröd, satt och prata om roliga äventyr. Det blev en del skratt och jag skrattar rätt högt så den blandade kulturella omgivningen tittade lite på oss. När jag var i Istanbul en gång för att hälsa på en vän så gick vi till ett café där jag liksom nu skrattade högt. Det blev alldeles tyst och alla stirrade på mig. Jag viskar då lite tyst till honom. Vad hände?

Han tittade förvånat på mig och viskade ett svar. Muslimska kvinnor skrattar inte högt och speciellt inte på ett café. Hmm sa jag, men nu gör jag det.. Jag har mött olika kulturella olikheter på mina resor och blivit många gånger arg och ibland förvånad. Mycket handlar om respekt och att männen ska känna sig speciella och vara överhuvud i familjer. Lärde mig också där att om man tillåter en man ta på en, typ bara på armen eller att låta de sitta för nära. Är ett ja till sex… Det blir många konstiga situationer och missförstånd ute i samhällena om männen går omkring med den tron. 

Känner mig fridfull och glad idag. Livet blir vad vi gör det till och jag väljer glädje och kärlek i mitt hjärta. Julen handlar om att skänka varandra en fridfull tid och bli påminda om Jesu födelse. vår profet inom kristendomen.

Vår statsreligion och tro i Sverige är protestantism  med influenser från andra religioner för vår mixade befolkning vi har idag. Vi är kristna och firar de kristna högtiderna men allt har en mix från de Abramistiska religionerna som är Judendomen, kristendomen och Islam. Det finns en röd tråd och de har påverkats och danats av de stora ledarna tillbaka i tiden. En resa som vi borde se lite mera på och som jag kommer berätta mera om senare.

Ha en underbar lördag kväll och njut av alla stunder, små som stora. Lev i nuet för det är ditt liv och den är i direktsändning och det blir ingen repris. Så lev väl och bemöt andra som du själv vill bli bemött. 

Frid vare med er alla