Okategoriserade

Vilka i tiden gör så att mänskligheten utvecklas

Sent inlägg idag för jag varit så upptagen men här kommer några tankar kring livet.

Livets små pärlor som kan bli som ett härligt långt halsband som vi hänger omkring vår hals och bär med stolthet och kärlek. Dessa stunder är de vi ska värna om i livet och förgylla vår tillvaro och fylla upp i den mörka stunderna. När livet har halkat in på en risig och mörk avkrok med dålig belysning.

Livet är som jag sagt tidigare som en roller coaster det är bara och hålla i hatten när det går undan i kurvorna och svängarna. Vem har sagt att livet ska vara enkelt och som att glida på en räkmacka. Födas med en silversked i munnen är inte alltid roligt eller utvecklande. Många måsten och regler som måste följas för att passa in och bli accepterad. Det är inte att leva utan vara en robot, vara en följare. Där andra bestämmer vad du ska bli och göra i livet.

Rebeller och de som går i bräschen för att göra något annorlunda är de som skapar nya möjligheter och gör så att mänskligheten utvecklas och går framåt. Alla stora genier och de som vågat ge sig iväg på något nytt har fått oss att hitta nya platser och utvecklat nya idéer och uppfinningar. De som har svårt att klara av skolan för de har en personlighetsstörning men kan vara genier. 

Albert Einstein hade troligtvis asperger, autism och hade det svårt i skolan så han fick hemundervisning. Började läsa en bok om hans liv men just då orkade jag inte läsa ut den. Den var så himla tjock, får försöka en annan gång.

Jag brukar ha flera böcker på gång som jag läser i samtidigt. Tar den boken som känns bäst för dagen och det är inte romaner utan andra mera givande och där jag lär mig något nytt. Jag är så kunskaps störstig och älskar när jag lär mig något nytt. Synd att jag inte var så under skoltiden men skolan var så tråkig då tyckte jag.

Min hemmamiljö påverkade mig då och den var inte som andras utan min far var så kallad ett medium och vi hade seanser hemma för de som ville komma och ha kontakt med de sina. Det spökade hemma hos oss och jag var 12 år och vågade knappt gå hem efter skolan. Inget som jag önskar barn/ungdomar att behöva uppleva i sitt hem när de växer upp.